Güney Afrika’da Türkçe Olimpiyatları coşkusu

Bu yıl 12.si düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın Güney Afrika finalistleri görkemli bir şölenle belirlendi.

Google Haberlere Abone ol
Güney Afrika’da Türkçe Olimpiyatları coşkusu

Bu yıl 12.si düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın Güney Afrika finalistleri görkemli bir şölenle belirlendi. Gecede konuşma, şarkı, şiir, özel beceri ve halk oyunları gibi çeşitli kategorilerde 80 öğrenci Türkiye biletini kazanmak için ter döktü.

Sunuculuğunu “Afrikalı Öğretmen” olarak hafızalara kazınan, “Diyarbakırlı Nicholas” ile 2006 Türkçe Olimpiyatları'nda elindeki mızrağı ile protokolü korkutup, sonra da “Korkmayın! Bende sizdenim” diyen Khangaleni Mhaleni’nin yaptığı gecede, çevre illerden gelen yüzlerce izleyici keyifli anlar yaşadı.

Şarkı kategorisinde Cchirstopher Pobe, Sezen Aksu’nun “Firuze” isimli şarkısıyla birinci oldu. Khatijah Litau ise yabancı dil şiir dalında “Ah bir gece gelseydin” ile birinciliği kazanırken, ana dil şiir kategorisinde Nizamiye Sama Lisesi'nden Merve Karabulut “Gidenler” şiiri ile birinci oldu.

Geceye Türkiye’den katılan Özel Dershaneler Birliği Genel Başkanı Faruk Köprülü duygularını şu cümlelerle ifade etti: "Johannesburg, Cape Town ve Durban’da birçok okul gezdik. 12 bin kilometre uzaklıktaki öğretmenlerin, büyük emeklerle bu bölgenin insanlarını yetiştirmekteki gayret, çaba ve duygularını gördük; gerçekten çok duygulandık, bugün de Türkçe Olimpiyatları’nın seçmelerine katıldık. Bizlere bu güzel geceyi yaşatan ve dünyanın 160 ülkesinde aynı güzellikte hizmetleri götüren gönül erlerini gerçekten yürekten kutlamak istiyoruz. Başarılarının yayılarak devam etmesini diliyoruz.”
CİHAN

Yorumlar