Güney Afrika’da iktidar partisi ANC’den zafer mitingi

Güney Afrika’da Çarşamba günü yapılacak genel seçimler öncesi iktidar partisi Afrika Ulusal Kongresi’nin (ANC) düzenlediği zafer mitingine yaklaşık 150 bin kişi katıldı. 95 bin kişilik FNB Stadyumu hınca hınç dolarken, stadyuma giremeyenler...

Google Haberlere Abone ol
Güney Afrika’da iktidar partisi ANC’den zafer mitingi

Güney Afrika’da Çarşamba günü yapılacak genel seçimler öncesi iktidar partisi Afrika Ulusal Kongresi’nin (ANC) düzenlediği zafer mitingine yaklaşık 150 bin kişi katıldı. 95 bin kişilik FNB Stadyumu hınca hınç dolarken, stadyuma giremeyenler liderlerin konuşmasını dışarıya kurulan ekranlardan izledi.

Devlet Başkanı Jacob Zuma ve ANC Başkan Yardımcısı Cyril Ramaphosa’yı stadda toplanan onbinlerce kişi karşıladı. Nelson Mandela’nın eski eşi Winnie Madikizela-Mandela’da partinin yürütme kurulu üyeleri arasında yerini aldı. Aynı stadyumda Nelson Mandela’nın cenaze töreninde dünya liderleri önünde binlerce insan tarafından yuhalanan Zuma, bu sefer yeşil, sarı ve siyah renklerle alkış yağmuruna tutuldu.

FNB’nin dışında Cihan Haber Ajansı’na konuşan Makhuzo Zigalala isimli bir partili şunları söyledi: “Biz ANC sayesinde demokrasiye sahibiz, bütün ırkları, renkleri bir araya getirdiği, ırkçılığı sonlandırdığı, Mandela’nın mirasını taşıdığı için partimizi sonuna kadar destekleyeceğiz. Nelson Mandela’nın bedeni aramızdan ayrılsa da ruhu bizimle ve partimizi destekliyor. Ülkemizin özgürlüğü için mücadele veren herkes burada.”

Nelson Mandela’nın ardından gerçekleşecek ilk seçimler öncesi gövde gösterisi yapan iktidar partisi ANC, taraftarlarını yüzlerce otobüsle Gauteng eyaletinin her tarafından taşıdı. Panayır havasında geçen mitingde herhangi bir olay yaşanmadı. Kalabalığı fırsat bilen seyyar satıcılar yiyecek, içecek, parti şapkaları satarken, müzik eşliğinde dans eden satıcılara partililer de eşlik etti.

Sabah 09.00’da başlayan miting akşam saatlerinde sona ererken, kalabalığın rahat dağılması için çevre yollar trafiğe kapatıldı.

CİHAN

Yorumlar