Güney Afrika’da 200 madenci göçük altında

Güney Afrika’da Johannesburg’a yakın kaçak bir altın madeninde yaşanan göçük sonrası en az 200 kişinin yeraltında mahsur kaldığı bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Güney Afrika’da 200 madenci göçük altında

Güney Afrika’da Johannesburg’a yakın kaçak bir altın madeninde yaşanan göçük sonrası en az 200 kişinin yeraltında mahsur kaldığı bildirildi. Acil yardım kuruluşu ER24, madenin girişine yakın kayaların düşmesiyle sıkışan 30’a yakın işçi ile irtibatta olduğunu açıkladı.

Şehrin Benoni bölgesine yakın terk edilmiş madende girişin sağında bir tünel açıldığı ve şiddetli yağmur sebebiyle göçük meydana geldiği belirtildi. Derinde mahsur kalanların sağlık durumundan endişe ediliyor. Kurtarma ekipleri, madeni kapatan kayaları ağır makinelerle kaldırarak mahsur kalanları kurtarmaya çalışıyor.

ER24 yetkilisi Werner Vermaak, illegal işletilen madenin yerleşim bölgesinde olduğunu, etrafının çevrilmediğini ve tehlike saçtığını söyledi.

Bir görgü tanığı, polisin ilk müdaheleyi sabah saatlerinde madenden gelen ağlama seslerini duyması üzerine yaptığını söyledi.

Dünyanın en büyük altın üreticilerinden olan Güney Afrika’da, aynı zamanda en derin madenler yer alıyor. Bu ay başında 3 ayrı altın madeni kazasında 9 kişi hayatını kaybetti. 2009’da Harmony Altın Madeni’nde yaşanan faciada 82 kişi can vermişti.
CİHAN

Yorumlar