Güney Afrika, Mandela için ağlıyor

Nelson Mandela’nın dün gece hayatını kaybetmesinin ardından, Güney Afrika’da siyahlar ve beyazlar efsane lider için yas tutuyor.

Google Haberlere Abone ol
Güney Afrika, Mandela için ağlıyor

Nelson Mandela’nın dün gece hayatını kaybetmesinin ardından, Güney Afrika’da siyahlar ve beyazlar efsane lider için yas tutuyor. Ülkenin önemli isimleri ekranlarda gözyaşları içinde efsane lideri anlatırken, binlerce Afrikalı, Mandela’nın kaldığı evlerin ve naaşının kaldırıldığı hastenenin önünde nöbet tutuyor.

Mandela’nın 20.50'de ölmesinin ardından ekrana çıkan Devlet Başkanı Jacop Zuma, şunları söyledi:

"Değerli halkım, Demokratik Güney Afrika’nın kurucusu sevgili Nelson Mandela aramızdan ayrıldı. En üzgün günümüz bugün. Milletimiz en büyük evladını kaybetti." dedi.

Mandela’nın ölüm haberini alan halk, son görevini yapmak için efsane liderin hayatını kaybettiği Johannesburg’taki evine akın etti.

Mandela için yas tutan Asthyn Ariel duygularını şöyle anlattı, "Ben 1994’te doğdum. Sadece özgürlüğü biliyorum. Mandela benim için en büyük ikonum. Biz özgürlük mücadelesini yaşamamış olsak da ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Mandela olmasa özgür olamazdık."

Nafiwsa Bhota ise, "O bizim babamız. Bir ikon. O bir miras bıraktı. Dünyanın geri kalan kısmında özgürlüğe muhtaç insanlar için Ümit ediyorum onun ayakizlerini takip ederiz." dedi.
CİHAN

Yorumlar