Gülen Enstitüsü genç beyinleri Amerikan Kongresi’nde ağırladı

ABD’deki Houston Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Gülen Enstitüsü tarafından düzenlenen uluslararası makale yarışması kazananları Amerikan Kongresi'nde gerçekleşen programda ödüllendirildi.

Google Haberlere Abone ol
Gülen Enstitüsü genç beyinleri Amerikan Kongresi’nde ağırladı

ABD’deki Houston Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Gülen Enstitüsü tarafından düzenlenen uluslararası makale yarışması kazananları Amerikan Kongresi'nde gerçekleşen programda ödüllendirildi. Ödül gecesine katılan ABD’li senatör ve milletvekilleri genç beyinlerin küresel sorunları ele almasının öneminden bahsetti.

Gülen Entitüsü Gençlik Platformu’nun her yıl farklı alanlarda lise çağındaki öğrencilere yönelik düzenlediği makale yarışmasının konusu bu yıl “Dezavantajlı Öğrencilerin Eğitiminde Hükümet ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolü” olarak belirlendi. Yarışmaya 42 ülkeden 600 kadar öğrenci katıldı.

Ülke çapında çeşitli eyaletlerden, farklı üniversitelerde görev yapan profesörlerin oluşturduğu jüri heyeti tarafından 30 makale finale seçildi. İlk 30’a giren öğrenciler aileleri ile birlikte ücretsiz olarak Washington’da misafir edildi. Öğrenciler ve aileleri ABD’nin başkentindeki üniversite, sivil toplum kuruluşları ve müzeleri 3 gün boyunca gezme fırsatı buldu.

GÜLEN ENSTİTÜSÜ’NÜN ÜNİVERSİTEMİZDE OLMASINDAN GURUR DUYUYORUZ

Gezinin finalinde gerçekleşen ödül törenine ABD’li senatör ve milletvekilleri de katıldı. Demokrat Parti Texas Milletvekili Gene Green programda yaptığı konuşmada, kedisi ve eşinin Houston Üniversitesi’nden mezun olduğunu ve Gülen Enstitüsü’nün üniversiteleri bünyesinde faaliyet göstermesinden dolayı gurur duyduklarını dile getirdi. Gülen Enstitüsü Gençlik Platformu’nun faaliyetlerinden övgüyle bahseden Green, dünyada bugün yaşananların ortada olduğunu dile getirdi. Green, “Karşılıklı uyuşmazlıklar yerine birlikte ne yapabileceğimizi konuşmalıyız. Birbirimizi daha iyi tanımaya ihtiyacımız var.” dedi.

Demokrat Parti New Jersey Milletvekili Rush Holt, Gülen Entitüsü’nün düzenlediği yarışmanın harika bir deneyim olduğunu ifade etti. Fethullah Gülen Hocaefendi’yi tandığını ve kendisinin diyalog ve medeniyet gibi kavramlarla meşgul olduğunu dile getiren Holt, “Kendisinin çok aydınlatıcı biri olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Demokrat Parti Iowa Senatörü Tom Harkin ise Gülen Entitüsü’nün gençlerin küresel sorunlarla ilgilenmesini teşvik etmesinin harika bir iş olduğunu söyledi. Harkin, 26 ülkeden öğrencinin Washington’da ağırlanmasını memnuniyet verici buldu.

KAMU HİZMETİ SİZİ ZENGİN ETMEZ AMA FARKLILIK OLUŞTURABİLİRSİNİZ

Öğrencilere devlette, özel veya resmi sivil toplum kuruluşlarında çalışmanın öneminden bahseden ve bu yönde tavsiyelerde bulunan Harkin, “Kamu hizmeti yapmayı düşünün. Hiçbir zaman zengin olamazsınız ama çok sayıda farklılık oluşturabilirsiniz.” dedi.

Gülen Enstitüsü Genel Direktörü Doğan Koç ise, Houston Üniversitesi bünyesinde 2007 yılında kurulan Gülen Enstitüsü’nün barış ve toplumsal refahın geliştirilmesi adına çalışmalar yaptığını söyledi.

Eğitim sorununun ana çalışma alanlarından biri olduğunu kaydeden Koç, “Amacımız genç ve parlak beyinlerin gelecekte daha üretken olmalarını sağlamak adına, dünyada bugün yüz yüze olduğumuz meseleler üzerinde fikir yürütmelerini sağlamaktır.” şeklinde konuştu. Koç kendilerine gelen çalışmaları gördükçe geleceğe daha umutla baktıklarını dile getirdi.
CİHAN

Yorumlar