Gülen Enstitüsü, eğitimde fırsat eşitliğini masaya yatırdı

ABD’nin Houston şehrinde faaliyet gösteren Gülen Enstitüsü'nün organize ettiği konferansta devletin ve sivil toplum kuruluşlarının eğitimde fırsat eşitliğine katkıları masaya yatırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Gülen Enstitüsü, eğitimde fırsat eşitliğini masaya yatırdı

ABD’nin Houston şehrinde faaliyet gösteren Gülen Enstitüsü'nün organize ettiği konferansta devletin ve sivil toplum kuruluşlarının eğitimde fırsat eşitliğine katkıları masaya yatırıldı. ABD’nin saygın üniversiteleri Vanderbilt, Ohio State, Pennsylvania State, Rice ve Houston’dan öğretim üyeleri ve eğitim bakanlığından uzmanlar, konunun ABD ve dünyada ele alınışı, yapılan çalışmalar ve uygulamaları enine boyuna tartıştı.

Konferansta sunum yapan Gülen Enstitüsü araştırmacısı Hakan Yağcı, Türkiye’de devlet üniversitelerinin neredeyse ücretsiz olmasının maddi durumu elverişli olmayan Türk ailelerin çocuklarının eğitimine önemli katkı sunduğunu vurguladı. Yağcı, maddi imkanı kısıtlı lise öğrencilerine verdiği ücretsiz kurslarla Türk sivil toplum kuruluşlarının, varlıklı ailelerin çocukları ile aradaki fırsat uçurumunu başarıyla kapattıklarının altını çizdi.

Fırsat eşitsizliğinin aslında demokratikleşmeden geri dönüş olduğuna işaret eden Rice Univesitesi Eğitim Profesörü Linda McNeil ise fakir aile çocuklarının bu eşitsizlik sebebi ile bir nevi dışlandıklarını söyledi.

Gülen Enstitüsü'nün konu hakkında düzenlediği uluslararası kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler de konferansın son oturumunda yazdıkları makaleleri anlatarak, uzmanlara soruna kendi perspektiflerinden bakma imkânı sundu.

Konferansta ayrıca, Pennsylvania State Üniversitesinden Doç. Dr. Leticia Oseguera, Houston Üniversitesinden Doç. Dr. Catherine Horn, Profesör Dr. Yali Zou, ve Amerikan Eğitim Bakanlığı’ndan Dr. Kenneth Bedell de birer sunum yaptı. CİHAN

Yorumlar