Gül, Türkmenistan'da At Bayramını Kutladı

Türkmenistan'da büyük coşkuyla kutlanan At Bayramı'nın onur konuğu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül oldu.

Google Haberlere Abone ol
Gül, Türkmenistan'da At Bayramını Kutladı

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un ev sahipliğinde yapılan kutlamalara, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanı sıra Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov da katıldı.

Türkmenistan'da her yılın Nisan ayının son pazar günü kutlanan At Bayramı'nın resmi törenleri, başkent Aşkabat'a 25 kilometre mesafedeki Uluslararası Atçılık Spor Kompleksi'nde yapıldı. Tören, 3 ülke cumhurbaşkanının gelmesiyle başladı. Berdimuhamedov, Gül ve Minnihanov, Türkmenistan, Türkiye ve Tataristan folklor ekiplerinin gösterilerini izledi. Türk sanatçı Zara bir şarkı seslendirdi ve folklor ekibi gösterisini sundu. Daha sonra liderler, hipodromu sabahın erken saatlerinde dolduran Türkmen ve yabancı heyetleri selamladı. Ardından liderler kendilerine ayrılan yere geçerek, at yarışlarını izledi.

TÜRKMENİSTAN'DA BİR İLK

Türkmenistan'da ilk defa Arap atlarının koşusu izlendi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün desteğiyle Arap atlarının koşusu düzenlendi. Türkmen vatandaşları Cumhurbaşkanı Koşusunu izleyerek, büyük memnuniyet duydu. Cumhurbaşkanlığı koşusunda birinci olan Anadolu Rüzgari isimli ata Türkmen halısı hediye edildi.

Dünyada At Bakanlığı bulunun tek ülke olan Türkmenistan'da At Bayramı renkli görüntülere sahne oluyor. Bu yılki törenlere dünyanın 50'e yakın ülkesinden çok sayıda yabancı heyet katıldı.

Yorumlar