Gül: Özel mahkemelere ihtiyaç olmadığı kanaatindeyim

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, özel mahkemelere ihtiyaç olmadığı kanaatinde olduğunu söyleyerek, “Bununla ilgili hükümet tarafından gelen açıklamaları da gayet memnuniyetle karşılıyorum.

Google Haberlere Abone ol
Gül: Özel mahkemelere ihtiyaç olmadığı kanaatindeyim

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, özel mahkemelere ihtiyaç olmadığı kanaatinde olduğunu söyleyerek, “Bununla ilgili hükümet tarafından gelen açıklamaları da gayet memnuniyetle karşılıyorum.” dedi.

İtalya ziyareti çerçevesinde başkent Roma'da Yunus Emre Enstitüsü'nün açılışına katılan Gül, Türk basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanı Gül, Özel Yetkili Mahkemeler'in kapatılmasıyla ilgili bir soruya, "Bu eski bir konu yeniden gündeme geldi. Özel mahkemelere ihtiyaç olmadığı kanaatindeyim. Bunu daha önce de hep söylemiştim.” diye konuştu.

“Özel mahkemelere ihtiyaç olmadığı kanaatindeyim.” diyen Gül, “Bununla ilgili adımlar da atılmaya başlandı. Zaten şu anda özel mahkeme yok. Önce DGM'leri kaldırdık. Onları özel mahkemelere çevirdik. Onları da kaldırdık. Onlarda bazı davalar vardı. Bu davalar bitene kadar görevlerine devam etsin denilmişti. Şimdi bu mahkemelerdeki davalar da normal mahkemelere devredilecek. Tamamen özel mahkeme kalmayacak.” dedi.

Gül ayrıca, “Bununla ilgili hükümet tarafından gelen açıklamaları da gayet memnuniyetle karşılıyorum.” ifadelerini kullandı.

Kuvvetler ayrılığı konusundaki bir soru üzerine ise Gül, “Bu konuyla ilgili yasa hükümetin girişimiyle dondurulmuş vaziyette. Şu anda zaten tartışmalar kesildi.” ifadelerini kullandı.

Gül, Türkiye-AB ilişkilerinin geleceğine ilişkin bir soru üzerine ise “AB'li dostlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Fasılların açılmasının önündeki engelleri kaldırın. Siyasi blokaj koyanlara da kendi aralarında sert çıkmaları lazım. Müzakere sürecinin adeta donmuş olması Türkiye'den kaynaklanmıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Yılın ikinci yarısında AB dönem başkanlığını İtalya'nın devralacağını kaydeden Gül, “Umarım Türkiye-AB ilişikleri hız kazanır. Durağan dönemden çıkıp olması gereken noktaya gelir.” dedi. CİHAN

Yorumlar