Gül, KKTC'de Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene katıldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 40’ıncı yıldönümü etkinlikleri kapsamında Lefkoşa Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene katıldı. İki ülkenin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Derviş Eroğlu'nun yanı sıra...

Google Haberlere Abone ol
Gül, KKTC'de Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene katıldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 40’ıncı yıldönümü etkinlikleri kapsamında Lefkoşa Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene katıldı.

İki ülkenin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Derviş Eroğlu'nun yanı sıra KKTC Meclisi Başkanı Sibel Siber, Türkiye Büyük Millet Meclisi adına TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, askeri erkân ve diğer yetkililer törende hazır bulundu.

Tören, anıta protokol sırasına göre çelenklerin konulmasıyla başladı. Saygı marşı eşliğinde saygı duruşunun ardından, istiklal marşıyla bayraklar göndere çekildi. Tören, Deviş Eroğlu ile Abdullah Gül’ün anıt Özel Defterini imzalamasıyla sona erdi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anıt Özel Defteri’ne şunları yazdı:

"Aziz Atatürk, Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kıbrıslı Türk kardeşlerimizle güç ve gönül birliği içinde gerçekleştirdiği şanlı 20 Temmuz Barış Harekâtı’nın 40’ıncı yıldönümünde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde manevi huzurunuzda bulunmanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz.

Türkiye, bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de, Kıbrıs Türk Halkı’nın hürriyet ve refahının teminatı olmayı sürdürecek ve garantör ülke olarak sorumluluklarını hassasiyetle yerine getirmeye devam edecektir.

Kıbrıs Türkü’nün haklı davası için verilen mücadeleye olan inancımızı bir kez daha teyit ediyor, bu mutlu yıldönümünde aziz hatıranız önünde minnet ve saygıyla eğiliyoruz.

Ruhunuz şad olsun." CİHAN

Yorumlar