Gözlemciler düşen uçağın enkaz alanında incelemelere başladı

Ukrayna’da Malezya Havayolları’na ait MH17 sefer sayılı yolcu uçağının düştüğü alanda, 48 saat sonra yolcuların cesetleri toplanmaya başlandı. Ukrayna hükümeti daha önce ülkenin doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıları delilleri...

Google Haberlere Abone ol
Gözlemciler düşen uçağın enkaz alanında incelemelere başladı

Ukrayna’da Malezya Havayolları’na ait MH17 sefer sayılı yolcu uçağının düştüğü alanda, 48 saat sonra yolcuların cesetleri toplanmaya başlandı.

Ukrayna hükümeti daha önce ülkenin doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıları delilleri yok etmeye çalışmakla suçlamıştı. Yapılan açıklamada “Teröristler, Rusya’nın yardımıyla, uluslararası suçların kanıtlarını yok etmeye çalışıyor.” ifadelerine yer verilmiş; Rusya yanlısı ayrılıkçıların, yolculara ait 38 cesedi Donetsk’te bulunan bir morga götürdüğü iddia edilmişti.

İnceleme yapmak üzere kazanın meydana geldiği alana giden uluslararası gözlemcilerin engellenmesi ise soruşturma ile ilgili endişelerin artmasına yol açmıştı. Ayrıca, gözlemcilere eşlik eden ve sarhoş olduğu belirtilen bir kişinin havaya uyarı ateşi açarak, enkazın bulunduğu araziye tam erişimi engellendiği belirtildi.

Ukrayna Acil Durum Bakanlığı ise daha sonra, Malezya uçağının düştüğü toplam toplam 25 kilometrekarelik alanın 18 kilometrekarelik kısmının araştırıldığını açıkladı. Bakanlık sözcüsü , Andriy Lysenko, enkaz alanında 186 yolcunun cesedine ulaşıldığını söyledi.

Lysenko, ayrılıkçıların Ukrayna Acil Durum Bakanlığı’ndan gelen gözlemcilere alana giriş izni verdiğini ancak alandan “hiçbir şey almalarına” müsaade edilmediğini kaydetti.

Malezya Ulaştırma Bakanı Liow Tiong Lai de enkaz alanının “güvenliğinin” tam sağlanması gerektiğini ifade etti.

CİHAN

Yorumlar