Goodluck Jonathan: Kızların kurtarılması terörizmin sonu olacak

Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan, Boko Haram örgütü tarafından kaçırılan 200’den fazla kız öğrencinin kurtarılmasının, uzun yıllardır terörizim ile mücadele eden ülkede bir dönüm noktası olacağını söyledi. Jonathan, “İnanıyorum...

Google Haberlere Abone ol
Goodluck Jonathan: Kızların kurtarılması terörizmin sonu olacak

Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan, Boko Haram örgütü tarafından kaçırılan 200’den fazla kız öğrencinin kurtarılmasının, uzun yıllardır terörizim ile mücadele eden ülkede bir dönüm noktası olacağını söyledi. Jonathan, “İnanıyorum ki bu kızların kaçırılması Nijerya’da terörizmin sonunun başlangıcı olacak.” dedi.

Başkent Abuja’da gerçekleştirilen Dünya Ekonomik Forumu’nda (WEF) konuşan Jonathan, ABD, İngiltere, Fransa ve Çin’in aralarında bulunduğu birçok ülkeye kaçırılan kız öğrencilerin bulunması için verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Nijerya’nın kuzeyindeki Borno eyaletinin Chibok bölgesinde 3 hafta önce gerçekleşen olay, dünya çapında büyük tepkilere yol açmıştı.

Adı “Batı eğitimi haramdır” anlamına gelen Boko Haram örgütü tarafından 2009 yılından beri gerçekleşen terörist eylemlerde, yaklaşık bin 200 kişinin hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.

CİHAN

Yorumlar