Gizli çekim yapan iki gazeteci grup birbirlerini ifşa etti

Gizli kimlik ve kamerayla çalışan Bulgar ve İngiliz gazeteciler birbirini ifşa etti.Bulgaristan'da bebek satın alma olaylarını araştırmaya koyulan İngiliz Sunday Times gazetesinden iki muhabir, sahte bir ilan vererek genç bir aile olduklarını, fakat bebe.

Google Haberlere Abone ol
Gizli çekim yapan iki gazeteci grup birbirlerini ifşa etti

Gizli kimlik ve kamerayla çalışan Bulgar ve İngiliz gazeteciler birbirini ifşa etti.

Bulgaristan'da bebek satın alma olaylarını araştırmaya koyulan İngiliz Sunday Times gazetesinden iki muhabir, sahte bir ilan vererek genç bir aile olduklarını, fakat bebek sahibi olamadıklarını belirtir. İngiliz ekibin ilanını gören Bulgar Nova televizyonundan gazeteciler ise sözde bu yabancı çifte yardımcı olabileceklerini söyler.

Üç gün sonra İngilizler Bulgaristan’a gelir ve muhtemel şüphelileri suçüstü yakalamak için gizli çekim yapar. Aynı esnada Bulgar gazetecilerde olayı gizli kamerayla kaydeder. Bulgar ekip, genç çifte evlat edinmenin zor ve diğer yolların ise illegal olduğunu belirterek; yine de bebek fiyatının 4 bin Euro olduğunu söyler. Bu cevaptan memnun olmayan, fakat fiyatın da ucuz olduğunu dile getiren İngiliz ekibi İngiltere'ye döner.

Kısa zaman sonra, İngiliz ekip kimliklerini açıklayarak, gizli çekim yaptıklarını ve olayın bir kurgu olduğunu belirtir. Bunun üzerine Nova TV ekibi de kendilerinin gazeteci olduğunu söyler. İlk defa böyle bir durumla karşı karşıya geldiklerini kaydeden İngilizler, yeni bir deneme yapıp yapmayacakları konusunda açıklama yapmadı. Yaşanan bu olay İngiltere'de basına yansımazken, Bulgaristan'daki Nova TV ise gizli çekimlerle birlikte olanları yayınlandı.
CİHAN

Yorumlar