Gine'de konser izdihamında ölü sayısı 34'e yükseldi

Gine'de Ramazan ayının sona ermesini kutlamak için organize edilen konserde çıkan izdihamda ölü sayısı 34 olarak açıklandı. Gine Devlet Başkanlığı, rap grubu 'İnstinct Killers'in konserinde yaşanan trajik olay üzerine bir haftalık yas...

Google Haberlere Abone ol
Gine'de konser izdihamında ölü sayısı 34'e yükseldi

Gine'de Ramazan ayının sona ermesini kutlamak için organize edilen konserde çıkan izdihamda ölü sayısı 34 olarak açıklandı. Gine Devlet Başkanlığı, rap grubu 'İnstinct Killers'in konserinde yaşanan trajik olay üzerine bir haftalık yas ilan etti.

Gine polisinden yapılan açıklamada, başkent Konakri'nin kuzey bölgesindeki Ramota sahilinde yaşanan faciada birçok insanın da yaralandığı bildirildi. Öte yandan yaralıların tedavi altına alındığı Donka hastanesi yetkilileri halihazırda 34 cesedin morgda olduğunu, yaralı sayısının da arttığını bildirdi. Sağlık görevlileri yaralıların en büyüğünün 20 yaşında olduğunu da sözlerine ekledi.

Olayın ardından Devlet Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, eğlence organizasyonlarından sorumlu hükümet yetkilisinin görevden alındığı belirtildi. Görgü tanıkları ise, sahilde organize edilen konsere 10 binden fazla gencin katıldığını söylerken, böyle acı bir olayın daha önce yaşanmadığını dile getirdi.

CİHAN

Yorumlar