Gerginlik iddialarına açıklama geldi!

Rus ve Türk taraflarından gerginlik iddialarının asılsız olduğunu ifade eden açıklamalar geldi.

Google Haberlere Abone ol
Gerginlik iddialarına açıklama geldi!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, Putin'in Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesindeki yaşanılan aksaklığın farklı geleneklerden olduğunu, iki lider arasında bir gerginlik yaşanmadığını ifade etti.
Peskov gazetecilere yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:
"Putin ve Erdoğan arasında gerginlik olduğu haberlerine değinirsek, hiçbir gerginlik olmadı. Birincisi, hiçbir sessizlik olmadı, sadece Erdoğan'ın toplantı öncelerinde basın önünde hiçbir zaman konuşmamasından kaynaklanan bir aksaklık oldu. Görüşme öncesinde basın önünde bir şeyler konuşmak onların adeti değil. Bu konuda farklı geleneklere sahibiz, bu yüzden ufak bir aksaklık oldu."
Peskov bir kez daha bu durumun iki lider arasındaki gerginlikle ya da başka bir sorun ile hiçbir ilgisi olmadığının altını çizdi.
CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA
Bakü'deki Erdoğan-Putin görüşmesine ilişkin bir Rus gazetesinde yer alan iddialarla ilgili olarak, Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Lütfullah Göktaş'tan yazılı bir açıklama geldi. 
Haberi "hayal ürünü" olarak niteleyen Göktaş, "Görüşmede gerginlik yaşanmadı. Görüşme, Cumhurbaşkanımızın kaldığı Four Seasons Oteli'nde gerçekleşti. Cumhurbaşkanımızın ve heyetimizin, görüşmenin yapılacağı mekana inmesinden 2-3 dakika sonra Lavrov'un da aralarında bulunduğu Rus heyeti geldi. Ayak üstü sohbet edildi. Sonra bizim heyet yan odaya geçti. Putin geldiğinde de salona geçilerek uzun ve verimli bir görüşme yapıldı. Yani Rus gazetesinin ortaya attığı iddianın aksine, ne gecikme yaşandı ne de gerilim oldu" dedi. Göktaş, iddiayı Putin'in sözcüsünün de net bir şekilde yalanladığını hatırlattı. 

Yorumlar