Genelkurmay Başkanı Özel, Kırgızistan'da

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te resmi temaslarına başladı.

Google Haberlere Abone ol
Genelkurmay Başkanı Özel, Kırgızistan'da

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te resmi temaslarına başladı. Türkmenistan'ın ardından Kırgızistan'a geçen Özel, Kırgızistan Genelkurmay Başkanı Asanbek Alımkocoyev ile bir araya geldi.
Kırgız Savunma Bakanlığı resmi internet sitesinde yer alan habere göre, Türkiye ile Kırgızistan genelkurmay başkanları toplantısı, başkent Bişkek'te yapıldı.
Türkiye'nin Bişkek Büyükelçi Metin Kılıç ve elçiliğin askeri ataşesi Nebi Gazneli'nin de hazır bulunduğu görüşmede, iki ülke arasındaki askeri işbirliği konuları ele alındı. Ayrıca, genelkurmay başkanları askeri işbirliğinin perspektifi konusunda da görüş alışverişinde bulundu.

Kırgız Genelkurmay Alımkocoyev, bu ziyaretin iki ülke arasındaki dost ve kardeş ilişkilerinin önemli bir kanıtı olduğunu kaydederek, "Türkiye Cumhuriyeti en zor zamanlarımızda önemli bir destek sağlayan, güvenilir ve sadık ortağımız." dedi.
Alımkocoyev, Necdet Özel'e Kırgızistan Silahlı Kuvvetleri'nde yapılan reformlar hakkında bilgi verdi ve askeri alanda Türk meslektaşlarının tecrübelerinden istifade etmek istediklerini söyledi.

Necdet Özel ise konuşmasında Kırgızistan'ın Silahlı Kuvvetleri'ne yardım etmeye kararlı olduklarını kaydetti. Özel, iki ülke arasındaki askeri işbirliğinin başarılı bir şekilde geliştiğini belirtti. Görüşmeden sonra işbirliği protokolüne imza atıldı.
CİHAN

Yorumlar