Gençler arasındaki işsizliğin yıllık maliyeti 50 milyar dolar

Arap Düşünce Vakfı ve danışmanlık firması PwC tarafından yapılan araştırma ve kamuoyu yoklamasına göre her dört Arap gencinden birinin işsiz olduğu ve kaybedilen iş imkanlarının Arap dünyasına yıllık maliyetinin 50 milyar doları bulduğu bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Gençler arasındaki işsizliğin yıllık maliyeti 50 milyar dolar

Arap Düşünce Vakfı ve danışmanlık firması PwC tarafından yapılan araştırma ve kamuoyu yoklamasına göre her dört Arap gencinden birinin işsiz olduğu ve kaybedilen iş imkanlarının Arap dünyasına yıllık maliyetinin 50 milyar doları bulduğu bildirildi. Bölge ülkelerinin 2020 yılına kadar 80 milyon yeni iş imkanı oluşturması gerekiyor.

Uzmanlar, eğitimli Arap genci sayısının hızla arttığına ve hükümetlerin yeni iş sahası açma adına baskı altında olduğuna dikkat çekti. Bunun yanısıra yerli vatandaşlar için iş imkanlarının azlığı nedeniyle işsizlik rakamlarının ikiye katlandığı ifade edildi.

Kamuoyu yoklamasının sonuçlarına göre Arap gençlerinin iş dünyasına atılmasının önünde birçok kültürel ve sosyal faktör bulunuyor. Özellikle Körfez ülkelerinde yerli vatandaşların düşük maaşlı işleri kabul etmek istememesi, işsizlik rakamlarını artırıyor. Sadece petrol ve gaza bağımlı ekonomilerin ise fazla sayıda işçiye ihtiyacı olmuyor ve iş imkanları göreceli olarak azalıyor.

Ayrıca bölgesel entegrasyonun gençler arasındaki işsizliğin çözümüne katkıda bulunacağını belirten uzmanlar, özel sektörün desteklenmesi ile yeni iş sahalarının açılacağını vurguladı. CİHAN

Yorumlar