Gazze’de ölü sayısı 80'i geçti

İsrail'in hafta başından bu yana Gazze’ye gerçekleştirdiği saldırılarda ölü sayının 80'i geçtiği bildirildi.Filistinli yetkililer, dün gece gerçekleştirilen hava saldırısında dünya kupasını kafede seyreden 16 kişinin hayatını kaybettiğini...

Google Haberlere Abone ol
Gazze’de ölü sayısı 80'i geçti

İsrail'in hafta başından bu yana Gazze’ye gerçekleştirdiği saldırılarda ölü sayının 80'i geçtiği bildirildi.

Filistinli yetkililer, dün gece gerçekleştirilen hava saldırısında dünya kupasını kafede seyreden 16 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

İsrail ordusu sözcüsü Peter Lerner ise yaptığı açıklamada, 320 hedefe odaklandıklarını, özellikle yerin altında olan sığınaklar ve tünelleri hedef aldıklarını belirtti. Üç gün süren saldırıda 750 hedefin vurulduğunu belirten Lerner, saldırılarda 80 Filistinlinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Ayrıca, Hamas tarafından İsrail'e atılan 70 roketin "Iron Dome" adlı füze savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Filistin sağlık yetkilileri, sabah saatlerinde Gazze’nin güneyindeki Han Yunus şehrinde gerçekleştirilen saldırıda, Al Haj ailesine mensup 5'i çocuk 7 Filistinlinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

BM’DEN ACİL TOPLANTI ÇAĞRISI

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, BM Güvenlik Konseyi’nin Gazze sorununu görüşmek üzere acil toplanması gerektiğini ifade etti. Ban, Gazze’nin bıçak sırtında olduğunu belirterek, sivil kayıpları ve roket saldırılarını da kınadı.

Ban, yaptığı basın toplantısında, BM Güvenlik Konseyi Başkanı ile bir araya geldiğini ve kendisine konseyin Gazze sorununu ele alması için acil toplanması gerektiğini ilettiğini söyledi. Ortadoğu’da devam eden şiddet olayları nedeniyle son birkaç gündür bu sorunların çözümü için çaba sarf ettiğini belirten Ban, bu bağlamda bölge ve dünya liderleri ile ikili görüşmeler yaptığını kaydetti. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi ile de görüştüğünü vurgulayan Ban, Sisi’nin kendisine ateşkesin sağlanabilmesi için taraflarla görüştüğünü ve görüşmeye devam edeceğini söylediğini iletti.

CİHAN

Yorumlar