Gazze Sağlık Bakanlığı: Ölü sayısı 508’e yükseldi, 3 bin 150 yaralı var (2)

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılara başladığı günden bu yana ölü sayısının 508'e, yaralı sayısının ise 3 bin 150'e yükseldiğini açıkladı.İsrail, 2 hafta önce başlattığı Gazze saldırılarına bugün de devam ederken,...

Google Haberlere Abone ol
Gazze Sağlık Bakanlığı: Ölü sayısı 508’e yükseldi, 3 bin 150 yaralı var (2)

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılara başladığı günden bu yana ölü sayısının 508'e, yaralı sayısının ise 3 bin 150'e yükseldiğini açıkladı.

İsrail, 2 hafta önce başlattığı Gazze saldırılarına bugün de devam ederken, kurtarma ekipleri Gazze’nin Han Yunus şehrinde gece vurulan bir evin enkazından cesetleri çıkarmaya çalıştı.

Gazze Sağlık Bakanlığı yetkilisi Eşref El Kidra, 2 haftalık saldırılar sonucu ölen Filistinli sayısının 508’e yükseldiğini açıkladı. Bunlar arasından Han Yunus’ta yerle bir edilen evin enkazından çıkarılan 20 kişi de bulunuyor. Kidra, söz konusu evden 2 kişinin de sağ çıkarıldığını söyledi.

Gazze’nin güneyinde Refah yakınlarında İsrail tankları Siyam ailesinin evini vurdu. Gazze Sağlık Bakanlığı yetkilisi Eşref El Kidra, bu evde de 10 kişinin öldüğünü, ölenler arasında 4 çocuk ve 9 aylık bir bebek olduğunu ifade etti.

Bu arada İsrail ise Hamas’ın 2 tünelden saldırı girişimini önlediğini ve uçakların vurması sonucu 10 kişinin öldüğünü bildirdi.

Öte yandan dün İsrail’in Gazze saldırının en kanlı günü yaşandı. İsrail saldırılarında 65 Filistinli ölürken, Hamas ile yaşanan çatışmalarda ise 13 İsrail askeri öldü. Binlerce Filistinli ise evlerini terk etmek zorunda kaldı.

CİHAN

Yorumlar