Gazze için Almanya ve Avrupa ülkelerinin müdahil olmasını istediler

İsrail’in Gazze’ye karşı başlattığı kara ve hava saldırıları Baden Württemberg’in çeşitli şehirlerinde protesto edildi. Almanya’daki Filistinliler Toplumu Derneği başta olmak üzere dört derneğin organizasyonu ile Stuttgart’ta...

Google Haberlere Abone ol
Gazze için Almanya ve Avrupa ülkelerinin müdahil olmasını istediler

İsrail’in Gazze’ye karşı başlattığı kara ve hava saldırıları Baden Württemberg’in çeşitli şehirlerinde protesto edildi. Almanya’daki Filistinliler Toplumu Derneği başta olmak üzere dört derneğin organizasyonu ile Stuttgart’ta Schlossplatz Meydanı’nda protesto düzenlendi. Aralarında Türk, Boşnak, Arnavut, Cezayirli ve diğer Arap ülkelerinden vatandaşların da bulunduğu protestoya bazı sivil toplum kuruluşlarının üyelerinin yanı sıra Almanlar da destek verdi. Yürüyüşlerde Filistin ve Türk bayraklarını sallayan kalabalık, İsrail aleyhine sloganlar attı.

Protestolar sırasında İsrail lehine sessiz bayrak ve pankart açarak protesto düzenleyen küçük grup ile Gazze için protestoya gelenler arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Yetkililerin, provokasyona gelmemeleri yönünde katılımcılara uyarılarda bulunmasının ardından polis hemen önlem alarak olayların büyümesini önledi. ‘Terör devleti İsrail’, ‘Terörist İsrail’, ‘Çocuk katili İsrail’, Gazze’ye ablukayı sona erdirin’, ‘Filistin'e özgürlük’, ‘Gazze’ye özgürlük’, ‘İnsanlar tüm dünyanın gözü önünde öldürülüyor BM uyuyor’ yazılı pankart ve dövizler taşıyan protestocuların birçoğu da Filistin bayraklı özgürlük tişörtü giydi.

Basın açıklamalarında ise başta Almanya olmak üzere Avrupa ve diğer dünya ülkelerinden Gazze’de yaşananlara bir an önce dur demesi istendi. Heilbronn’un Kiliansplatz Meydanı ve olumuz hava şartlarına rağmen Tuttlingen’de Marktplatz’da düzenlenen protesto gösterilerine de yüzlerce kişi katıldı. İki gösteri de olaysız sona erdi. Filistinliler Topluluğu bir protesto yürüyüşünü de 800’den fazla kişiyle Hamburg’da gerçekleştirdi.

Yürüyüş boyunca pankart ve afişlerin taşınmasının yanı sıra sloganlar atılırken, basın açıklamasında da İsrail'in Gazze'den çekilmesi be vahşet saldırılarını durdurması istendi. Açıklamada, Alman medyasının Gazze saldırısına çok az yer verdiği, çocuklar ölürken dünyanın seyrettiği vurgulandı. CİHAN

Yorumlar