Gazze'de “buğday sanatı"

Gazzeli Udvan: "Sanat, Filistin meselesinin ifade edilme şekillerinden biridir"

Google Haberlere Abone ol
Gazze'de “buğday sanatı"
Gazzeli Hüssam Udvan, buğday saplarından yaptığı levhalar ile hem sanatını icra etmeye hem de geçimini sağlamaya çalışıyor.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde evinin bir odasını atölye olarak kullanan Udvan, kopya ettiği şekillerin üzerini buğday saplarıyla kapatıyor.

Udvan, bazen Kur'an-ı Kerim'den ayetleri veya bir resmi ana tema olarak kullanıyor. Levhaları şeklin üzerine istifleyerek buğday saplarını itina ile seçip, boyutlandırıyor.

Küçük yaşından beri bu işe gönül verdiğini belirten Udvan, ilk zamanlar sınırlı motiflerle çalıştığını, zaman geçtikçe kendisine hoş gelen her nesneyi desen olarak kullandığını kaydetti.

Gazzeli Udvan, ayrıca buğday saplarından yaptığı levhaların kendisiyle birlikte beş nüfuslu ailesi için geçim kaynağı olduğunu da sözlerine ekledi.

Yetkililerin sanata yönelik ihmalkarlığından şikayet eden Udvan, "Sanat, Filistin meselesinin ifade edilme şekillerinden biridir." dedi.

Udvan, levhaları için gerekli buğday saplarını ancak buğday hasat mevsiminde toplayabildiğini ifade ederek, "İsrail-Gazze sınır bölgesindeki buğdaylar her yıl 30 Mayıs'ta hasat ediliyor." diye konuştu.

Yorumlar