Gabriel'e çifte vatandaşlığa katkıdan dolayı ödül

Türk -Alman Dostluk Derneği (DTF), Sosyal Demokrat Partisi Başkanı Sigmar Gabrieli 'Kybele' ödülüne layık gördü. DTF Başkanı Cihan Sendan, Sosyal Demokrat Partisi Başkanı Sigmar Gabriele ödülünü Sosyal Demokrat Partisi merkez binasında...

Google Haberlere Abone ol
Gabriel'e çifte vatandaşlığa katkıdan dolayı ödül

Türk -Alman Dostluk Derneği (DTF), Sosyal Demokrat Partisi Başkanı Sigmar Gabrieli 'Kybele' ödülüne layık gördü. DTF Başkanı Cihan Sendan, Sosyal Demokrat Partisi Başkanı Sigmar Gabriele ödülünü Sosyal Demokrat Partisi merkez binasında takdim etti.

Ödülün takdimi sırasında konuşan Cihan Sendan, Türk –Alman dostluğunun önemine değindi. “Gabriel’e Türk- Alman sostluğu ve çifte vatandaşlığı için bulunduğu katkılarından dolayı bu sene ödüle layık görüldü.” şeklinde konuşan Sendan, “Göçmenlere karşı olan samimi tutumunuzdan ve partinizde Türk kökenli üyelere verdiğiniz imkânlardan dolayı size ayriyeten teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Sigmar Gabriel ise ödülü memnuniyetle kabul ettiğini belirterek, “Ödülü Münih şehrindeki ödül töreninde alamadığım için üzgünüm. Beni başka bir programınıza çağırırsanız kesinlikle gelmek isterim. Çünkü Bavyera eyaletinde çifte vatandaşlığa katkıdan dolayı ödül almaktan çok mutluluk duyarım.” dedi. Gabriel Aydan Özoğuz ile kabine masasına ilk kez bir Türk bakanın oturduğuna dikkat çekti. Ödül töreninde bulunan CHP İstanbul Belediye Başkanı adayı Mustafa Sarıgül ise Gabriel’e Türk Alman dostluğu için bulunduğu katkılardan dolayı teşekkür etti.

Ödül, dernek tarafından Türk –Alman dostluğuna katkıları bulunan insanlara 13 yıldır veriliyor. CİHAN

Yorumlar