Fransız bakan Gazze için temaslara başladı

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Filistin'deki son gelişmeleri ele almak üzere çıktığı Ortadoğu turunun ilk durağı Mısır'a geldi. Fabius, Mısırlı mevkidaşı Samih Şükri ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında...

Google Haberlere Abone ol
Fransız bakan Gazze için temaslara başladı

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Filistin'deki son gelişmeleri ele almak üzere çıktığı Ortadoğu turunun ilk durağı Mısır'a geldi. Fabius, Mısırlı mevkidaşı Samih Şükri ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Mısır'ın Gazze'de ateşkes önerisini desteklediklerini ifade eden Fabius, bu durumda bölgenin kısmen istikrara kavuşacağını ve kan dökülmesinin önleneceğini savundu.

Mısırlı bakan Şükri ise ateşkes planında Gazze'nin Mısır'a açılan Refah sınır kapısının da açılmasının öngörüldüğünü söyledi. Şükri, bu konuyu Filistinlilerle ilişkiler çerçevesinde değerlendireceklerini dile getirdi.

Kahire'de Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la da görüşmesi beklenen Fabius daha sonra Ürdün'e ve oradan da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmek üzere İsrail'e geçmesi bekleniyor. CİHAN

Yorumlar