Fransa'nın Orta Afrika Cumhuriyeti’ndeki askeri operasyonu sürüyor

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde son 3 gündür devam eden şiddet olaylarında 394 kişinin öldürüldüğünü ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Fransa'nın Orta Afrika Cumhuriyeti’ndeki askeri operasyonu sürüyor

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde son 3 gündür devam eden şiddet olaylarında 394 kişinin öldürüldüğünü ifade etti. Fabius, bazı istisnalar dışında Afrika ülkesinin başkenti Bangui’ye yeniden sükunetin hakim olduğunun da altını çizdi.

Laurent Fabius, Fransa’nın Orta Afrika Cumhuriyeti’ndeki operasyonunun sürdüğünü de belirtirken, Seleka isyancılarının silahsızlandırılma sürecinin de başladığını ifade etti. Fransa’nın Orta Afrika’daki rolüne de açıklık getiren Fabius, "Bizim rolümüz açık ve net. İlk olarak güvenliği sağlamak. Daha sonra ise Afrika birlikleriyle birlikte silahsızlanmayı sağlamak.’’ ifadelerini kullandı.

Fransız Bakan, Afrika Birliği’nin şuan itibariyle Orta Afrika Cumhuriyeti’nde 2 bin 500 askeri olduğunu kaydetti. Fransa Dışişleri Bakanı, başkent Bangui halkının katliamlar karşısında derin travma geçirdiğini belirterek, Fransız askerlerinin silahlı isyancıları merkezde etkisiz hale getirerek, mahallelere girmesini beklediğini kaydetti.

Bu arada Fransa'nın Orta Afrika Cumhuriyeti'ne bin 600 asker gönderdiği kaydedildi. Sabah saatlerinde Kamerun sınırından 200 Fransız askerinin de Orta Afrika Cumhuriyeti'ne girdiği belirtildi. CİHAN

Yorumlar