Fransa'nın bölge haritası değişiyor

Fransa, bölgeler haritasını değiştirmeye hazırlanıyor. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, bölge sayısını 22'den 14'e düşüreceklerini açıkladı.Cumhurbaşkanlığının resmi sitesinden yayınlanan açıklamada Hollande, reformun ülkeyi...

Google Haberlere Abone ol
Fransa'nın bölge haritası değişiyor

Fransa, bölgeler haritasını değiştirmeye hazırlanıyor. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, bölge sayısını 22'den 14'e düşüreceklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığının resmi sitesinden yayınlanan açıklamada Hollande, reformun ülkeyi modernleştirme ve daha güçlü hale getirme çabalarının bir parçası olduğunu söyledi. Ayrıca değişikliğin halka yansımalarının da olumlu olacağını vurgulayan Fransa cumhurbaşkanı, reformun kamusal hayatı kolaylaştırıp, dayanışmayı daha kuvvetlendirmek ve vergi gelirlerinin gereksiz yere sarf edilmesini sınırlandıracağını belirtti.

Reformun meclisin gündemine geleceğini de vurgulayan François Hollande, tartışmaya açılacak yeni reform paketinde herhangi bir gecikme olmayacağının da altını çizdi. Ayrıca 2015 yılının Mart ayında gerçekleştirilecek bölge seçimlerininde 2015 sonbaharına ertelendiğini kaydetti.

Başbakan Manuel Valls ise muhalefetin konuyla ilgili referanduma gidilmesi çağrısına olumlu cevap vermedi. Muhalefet partilerine de çağrıda bulunan Vals, genel çıkarları gözardı etmemek gerektiğini belirtti. Mauel Valls, reform paketinin meclis ve senatoda görüşmeleri sırasında daha da gelişeceğine inandığının da altını çizdi.

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ise hükümetin bölgesel reformla seçimleri garanti altın almak istediği eleştirilerine cevap verdi. Cazeneuve, bölgesel reformun iktidar partisine hiçbir artı oy getirisinin olmayacağını vurguladı.

18 Haziran'da bakanlar kuruluna geleceği belirtilen reform paketinin, Temmuz ayında ise meclis ve senatonun gündemine gelmesi bekleniyor. Yeni bölgesel değişiklikte başkent Paris'in yer aldığı İle-de-France da dahil 4 bölgeye ise dokunulmayacak. CİHAN

Yorumlar