Fransa'daki Uçak Faciasından Sonra Havayolu Şirketleri Yeni Kurala Geçiyor

Fransa'da 150 kişinin ölümüyle sonuçlanan faciadan sonra havacılıkta yeni kural geliyor. Kurala göre, uçuş esnasında kokpitte sürekli mürettebattan iki kişi bulunacak.

Google Haberlere Abone ol
Fransa'daki Uçak Faciasından Sonra Havayolu Şirketleri Yeni Kurala Geçiyor

Fransa'da 150 insanın ölümüyle sonuçlanan Germanwings faciasında, uçağın, kokpitte tek başına kalan ikinci pilot yönünden kasten düşürüldüğünün açıklanmasının peşinden havacılıkta yeni bir kaide geliyor. Yeni kurala göre, uçuş sırasında kokpitte devamlı şekilde mürettebattan iki şahıs bulunacak.

YENİ KURAL GELİYOR

Öte yandan destekçi pilotun uçağı kasten düşürmüş olabileceğinin açıklanmasının peşinden çok sayıda havayolu şirketi, kokpitte en az 2 mürettebatın bulunmasını sağlayacak biçimde düzenleme yapılacağını bildirdi.

ABD'DE ZORUNLU! PİLOT YALNIZ KALMIYOR

ABD'de kullanılan sivil havacılık kurallarına göre, kokpitteki bir pilot dışarı çıktığında; kabin ekibinden bir kişi, içerideki pilotun birlikte duruyor. Fransa'da yaşanan facianın peşinden bu kural, şimdi pek fazla aşırı havayolu şirketi yönünden benimsenmeye başlandı.

PİLOT YALNIZ KALMAYACAK

Federal Alman Hava Taşımacılığı Ticareti Birliği (BDL) Başkanı Matthias von Randow, Alman Basın Ajansı'na yaptığı izahatda uçuş sırasında kokpitte hiç bir süre bir pilotun yalnız kalmaması kuralının getirileceğini söyledi.

KURALI UYGULAYACAK ŞİRKETLER

Lufthansa, Air Berlin, Easyjet, Monarch Airlines, Virgin and Thomas Cook, Air Canada, Westjet, Air Transat, Norwegian Air Shuttle, Icelandair yeni kuralı uygulayacağını açıklayan havayolu şirketleri arasında.

LUFTHANSA UYGULAMIYOR

Dünyanın önde gelen hava yolu şirketleri, pilotlardan birinin kokpiti terk etmesi zorunda bir başka kabin görevlisinin başka pilotun yayına girmesini koşul koşuyor. ABD'de bu zorunluluk. Türk Hava Yolları (THY) da uçaklarında bunu uyguluyor. Lufthansa ise Avrupa iç hat uçuşlarında çift pilot mecbur olmaması sebebiyle uygulamıyor.

UÇAĞI PİLOT DÜŞÜRDÜ

Lufthansa'nın indirimli sektöre hitap eden taraf kuruluşu Germanwings'in Barcelona-Düsseldorf seferini oluşturan yolcu uçağı, Salı günü Fransa'nın güneyindeki Alpler alanında düşmüştü. Olayın peşinden başlatılan incemeler kapsamında kara kutuda elde edilen ses kayıtlarına oranla uçağın destekçi pilot Andreas Lubitz yönünden düşürüldüğü açıklanmıştı.
150 KİŞİYİ ÖLÜME GÖTÜREN PİLOTUN EVİNDE ARAMA

Bu izahatnın peşinden Alman polisi, destekçi pilot Lubitz'in Frankfurt kentinin kuzeybatısında olan Montabaur kasabasındaki evinde arama yaptı. Aramalar kapsamında pilotun bilgisayarına ve muhtelif eşyalarına el konulduğunu bildirilirken, dikkate paha bir ipucu olduğu açıklandı.

'ŞU ANDA AÇIKLAYAMAYIZ AMA ÖNEMLİ BİR İPUCU BULDUK'

Polis sözcüsü Markus Niesczery konuyla ilgili şekilde yaptığı izahatda, 'Bazı incelemelerden geçireceğimiz bir şey bulduk. Şu anda ne olduğunu açıklayamayız lakin vakaya dair dikkate paha bir ipucu olabilir' dedi. Niesczery, aramalar kapsamında olan ipucunun herhangi bir intihar not olmadığını da anlatım etti.


Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar