Fransa'da yine Gazze'ye destek gösterisi düzenlenecek

Fransa'nın başkenti Paris, hafta sonu gerçekleştirilen olaylı Gazze'ye destek gösterisi sonrası, 26 Temmuz’da yeni bir eyleme sahne olacak.Cumartesi günü, Paris Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yasak kararına rağmen düzenlenen Gazze’ye...

Google Haberlere Abone ol
Fransa'da yine Gazze'ye destek gösterisi düzenlenecek

Fransa'nın başkenti Paris, hafta sonu gerçekleştirilen olaylı Gazze'ye destek gösterisi sonrası, 26 Temmuz’da yeni bir eyleme sahne olacak.

Cumartesi günü, Paris Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yasak kararına rağmen düzenlenen Gazze’ye destek eyleminin organizatörleri, 26 Temmuz’da yeniden gösteri kararı aldıklarını duyurdu. Organizasyon sözcüsü Youssef Boussoumah, Cumartesi günü saat 15’te Republique meydanında toplanacaklarını açıkladı. Gösteriyle ilgili yasal başvurunun da dün yapıldığını aktardı. Eyleme destek veren Yeni Anti-Kapitalist Parti (NPA) Sözcüsü Alain Pojolat da gösterinin yasaklanması durumunda da yine eylemi gerçekleştireceklerini söyledi.

Ayrıca, Gazze’ye destek için diğer bir eylemin ise Çarşamba günü gerçekleştirilmesi bekleniyor. İsrailliler ve Filistinliler arasında adil ve kalıcı bir barış için Ulusal Kolektif İnisiyatifi tarafından düzenlenen eyleme de birçok dernek destek veriyor.

Paris’te Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yasak kararına rağmen hafta sonu binlerce kişi Gazze’ye destek mitingine katılmıştı. Polisin gaz bombası ile müdahale ettiği gösterilerde 45 kişi gözaltına alınmıştı.

CİHAN

Yorumlar