Fransa'da trafik kazalarındaki artış hükümeti harekete geçirdi

Fransa’da trafik kazalarındaki ölüm oranının yüzde 15 arttığı açıklandı. Yol Güvenliği biriminden yapılan açıklada mayıs ayında, 2013’ün aynı ayına göre trafik kazalarından kaynaklanan ölüm oranlarının yüzde 15 arttığı...

Google Haberlere Abone ol
Fransa'da trafik kazalarındaki artış hükümeti harekete geçirdi

Fransa’da trafik kazalarındaki ölüm oranının yüzde 15 arttığı açıklandı. Yol Güvenliği biriminden yapılan açıklada mayıs ayında, 2013’ün aynı ayına göre trafik kazalarından kaynaklanan ölüm oranlarının yüzde 15 arttığı belirtildi. Buna göre geçen yıl Mayıs ayında 224 kişi hayatını kaybederken bu yıl kazalarda 258 kişinin öldüğü açıklandı. Kazalarda yaşanan ölüm oranlarının da geçen yıla göre, Nisan ayında 8,1 mart ayında ise yüzde 28 oranında artış göstermişti.

Ulusal Yol Güvenliği Gözlemevi tarafından yapılan açıklamada da trafik kazalarındaki artışın yüzde 8,9 olarak gerçekleştiği belirtildi. Geçen yıl kazalarda yaralananların sayısının 5 bin 678 olduğu belirtilirken bunun da 6 bin 242’ye çıktığı açıklandı.

Trafik kazalarında artan ölüm oranları sonrası hükümet, hız limiti o90 km/h olan yollarda mecburi hız sınırını 80’e çekmek için harekete geçti. İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve da yaptığı açıklamada hız limitinin 80’e çekilmesini desteklediğini vurgularken, yapılacak değişikliğin iyi incelenmesi gerektiğini söyledi.

Fransa’da geçtiğimiz oacak ayında da Paris çevre yolunda hız limiti 80’den 70’e çekilmişti.

CİHAN

Yorumlar