Fransa'da tartışmalı terörle mücadele yasası kabul edildi

Olağanüstü halin bakanlar kurulu tarafından 4 ay ilan edilebilmesine ve ağır suçlardan mahkum olan çifte vatandaşların vatandaşlıktan atılmasına imkan sağlayan tasarı kabul edildi.

Google Haberlere Abone ol
Fransa'da tartışmalı terörle mücadele yasası kabul edildi

Son Haberler Logo

Fransa'da Ulusal Meclis, Paris’teki terör saldırılarının ardından hükümet tarafından sunulan anayasa değişikliği yasa tasarısını kabul etti.

Genel kurulda tasarı için 317 ‘’evet’’, 199 ‘’hayır’’ oyu çıktı.

Tasarı, olağanüstü halin bakanlar kurulu tarafından kararname ile 4 ay ilan edilebilmesine ve terör gibi ağır suçlardan mahkum olan çifte vatandaşların vatandaşlıktan atılmasına imkan sağlıyor.

Geçtiğimiz Kasım ayında yaşanan Paris saldırılarının ardından Cumhurbaşkanı Hollande'ın ilk açıkladığında heyecanla alkışlanan vatandaşlık düzenlemesine, 3 ay sonra, Fransa saldırının şokundan çıkınca, eleştiriler artmaya başladı. Meclis Genel Kurulu'nda yasa üzerinde yapılan ilk görüşmelerde, hükümet sert eleştirilere hedef oldu. İktidar ve muhalefet partileri arasında OHAL konusunda bir uzlaşma gözlenirken, Genel Kurul'daki tartışmalarda tepkiler daha çok çifte vatandaşlık düzenlemesi üzerinde yoğunlaşmıştı.

 

 

Yorumlar