Fransa'da Strauss-Kahn'ın ilk sırada çıktığı anket sansürlendi

Fransa'da Le Parisien gazetesinin BVA anket şirketine yaptırdığı 'En popüler politikacı' anketinin sansürlendiği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
Fransa'da Strauss-Kahn'ın ilk sırada çıktığı anket sansürlendi

Fransa'da Le Parisien gazetesinin BVA anket şirketine yaptırdığı 'En popüler politikacı' anketinin sansürlendiği iddia edildi. Anketin Elysee Sarayı'nı korkutmuş olabileceğini iddia edildi.

France Info Radyosu'nun haberine göre Le Parisen'in hafta sonu ekinde yayınlanmak üzere gerçekleştirilen ankette, ''Elysee Sarayı'nda kimi görmek istersiniz?'' sorusu yöneltildi. Cevaplar arasında Cumhurbaşkanı François Hollande'ın yanı sıra aralarında eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) eski Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın da bulunduğu 14 Fransız politikacının isimleri verildi.

Ankete katılanların yüzde 34'ü Cumhurbaşkanı François Hollande'dan memnun olduğunu kaydederken, buna karşılık yüzde 56'lık kesim taciz iddialarının ardından görevden alınan IMF eski Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın cumhurbaşkanlığı görevini François Hollande'dan daha iyi yapacağını söyledi. Ankette ikinci sırada ise yüzde 53 ile eski Dışişleri Bakanı Alain Juppe'nin yer aldığı belirtildi. Yayınlanmayan ankette üçüncü sırada ise eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin olduğu kaydedildi. Hükümetin en popüler ismi İçişleri Bakanı Manuel Valls ise yüzde 48 ile 4. sırada yer aldı.

Anketin sonuçları şaşkınlığa sebep olurken, Strauss-Kahn'ın isminin ilk kez bir ankette yer aldığı kaydedildi. Daha önce isimler arasında yer almamasına rağmen Strauss-Kahn isminin vatandaşlar tarafından telaffuz edilemsi üzerine eski IMF başkanının da anket şirketi tarafından listeye alındığı vurgulandı.

Anketin yayınlanmamasının ise tamamen editoryal bir tercih olduğu ifade edildi. Le Parisien gazetesinin hafta sonu eki sorumlusu, ankette ''Dominique Strauss-Kahn'ın dönüşünü destekliyor musunuz?'' sorusunun da yer alması gerektiğini fakat bunun yapılmaması sebebiyle doğru sonucu yansıtmayacağı görüşünde olduklarını dile getirdi. CİHAN

Yorumlar