Fransa'da kobay atları kesip, kasap dükkanlarına satmışlar

Fransa'da jandarma, sabah saatlerinde 11 farklı şehirde at eti operasyonu düzenledi. 2012'de Marsilya Savcılığı'nın başlattığı soruşturma dahilinde gerçekleştirilen operasyonda 20 kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Fransa'da kobay atları kesip, kasap dükkanlarına satmışlar

Fransa'da jandarma, sabah saatlerinde 11 farklı şehirde at eti operasyonu düzenledi. 2012'de Marsilya Savcılığı'nın başlattığı soruşturma dahilinde gerçekleştirilen operasyonda 20 kişi gözaltına alındı. 2013 başında Avrupa'da patlak veren at eti skandalı ile bağlantılı olduğu belirtilen operasyon sonucunda Narbonne'da bir kasap dükkanı da mühürlendi.

Yapılan incelemeler, ilaç şirketlerinin kobay olarak kullandığı belirtilen atlarla, binicilik kurslarında ihtiyacı karşılamayan atların daha sonra kasap dükkanlarında satıldığı tespit edildi. Bu kapsamda 2010 ile 2012 arasında 200 kobay atın Fransa'nın güneyindeki kasap dükkanlarına satıldığı iddia edildi. İlaç şirketinin tamamen olayın dışında olduğu belirtilirken kobay atlarının satışını gerçekleştiren toptancının 24 ayda 50 bin Euroluk bir ciro elde ettiği ifade edili.

Birçok mezbaha ve kasap dükkanına jandarma ekipleri baskın düzenlerken ünlü ilaç şirketi Sanofi'de de polisin arama yaptığı belirtildi. Ayrıca İspanya'da bir mezbahaya da eş zamanlı baskın gerçekleştirildiği kaydedildi.

Ekonomi ve Tüketim Bakanı Benoît Hamon, Ocak ayında Avrupa'da patlayan skandalda, at etlerinin sığır eti olarak piyasaya sürüldüğünü hatırlatarak bu sefer farklı olarak sorunun sağlıkla ilgili olduğunu ifade eti. Fransız bakan, et ve balık sektörünün insanların ne yediğine güven duyması için gözetim altında tutulduğunun altını çizdi. CİHAN

Yorumlar