Fransa'da hükümetin tasarruf paketi 1 Mayıs'a gölge düşürdü

Fransa'da 1 Mayıs gösterileri, hükümetin Salı günü meclisten geçirdiği 50 milyar Euro'luk tasarruf paketinin gölgesinde kutlandı. Paketi sert dille eleştiren sendikalar Paris'in Bastille Meydanı'nda bir araya geldi. Pakete kısmi destek veren...

Google Haberlere Abone ol
Fransa'da hükümetin tasarruf paketi 1 Mayıs'a gölge düşürdü

Fransa'da 1 Mayıs gösterileri, hükümetin Salı günü meclisten geçirdiği 50 milyar Euro'luk tasarruf paketinin gölgesinde kutlandı. Paketi sert dille eleştiren sendikalar Paris'in Bastille Meydanı'nda bir araya geldi. Pakete kısmi destek veren sendikalar ise geçen yıl olduğu gibi Stalingrad Meydanı'nda toplandı.

Bastille Meydanı'nda gerçekleştirilen kutlamalara katılan Sol Parti Eşbaşkanı Jean Luc Melenchon, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı açıklamada hükümetin uygulamaya koyduğu 50 milyar Euro'luk kemer sıkma politikalarını eleştirdi. Melenchon, Fransa'da sol bir hükümete ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Türkiye'de 1 Mayıs gösterilerinde çıkan olaylara da değinen Sol Parti Eşbaşkanı, 1 Mayıs'ın dünya genelinde işçi bayramı olduğunu hatırlatarak, kutlamaların zorla engellenmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Aşırı sağ parti Milli Cephe'nin (FN) 1 Mayıs kutlamaları için seçtiği adres ise Opera Meydanı oldu.

Bazı Türk sol gruplar da Paris'te gerçekleştirilen 1 Mayıs kutlamalarında yer alırken, İçişleri Bakanlığı Fransa genelinde düzenlenen kutlamalara 100 bin kişinin katıldığı açıklandı. Kutlamalara geçen yıl 120 bin kişi katılmış, 2009'da ise bu sayı 1 milyonu bulmuştu. Kutlamalar sırasında Fransız polisinin aldığı geniş güvenlik önlemleri ise dikkat çekti.

CİHAN

Yorumlar