Fransa'da Hollande'ın çağrısına rağmen demiryolu işçilerinin grevi sürüyor

Fransa'da demiryolu işçilerinin Çarşamba gününden beri devam eden grevi, ulaşımı aksatmaya devam ediyor. Grevin 4. gününde Fransa'da her 3 trenden sadece birinin çalıştığı belirtildi. Grev, ülke dışına yapılan bazı seferlerinde aksamasına...

Google Haberlere Abone ol
Fransa'da Hollande'ın çağrısına rağmen demiryolu işçilerinin grevi sürüyor

Fransa'da demiryolu işçilerinin Çarşamba gününden beri devam eden grevi, ulaşımı aksatmaya devam ediyor.

Grevin 4. gününde Fransa'da her 3 trenden sadece birinin çalıştığı belirtildi. Grev, ülke dışına yapılan bazı seferlerinde aksamasına neden oldu. İngiltere ve Almanya'ya yapılan tren seferleri normal seyrinde devam ederken, Fransa'dan İspanya ve İtalya'ya gerçekleştirilen tren seferlerinin 3'te bir oranında grevden etkilendiği belirtildi.

Grevin sonlandırılması için yürütülen görüşmelerden de sorun çıkmazken, Cumhurbaşkanı François Hollande'dan sonra Başbakan Manuel Valls da 'grevi sonlandırın' çağrısı yaptı. Sorumluk ve diyalog vurgusunda bulunan Valls, grevle, çalışanların ve pPzartesi başlayacak liseyi bitirme sınavına katılacak öğrencilerin cezalandırılmamasını istedi. Grev çağrısı yapan sendikalar arasında yer alan CGT Genel Sekreteri Thierry Lepaon ise grevin sonlanması için Hollande'ın hakiki görüşmeleri derhal başlatması gerektiğini belirtti.

Bu arada 4 gündür devam eden grev, toplu taşıma araçlarında çalışanlar için grev hakkının da sorgulanmasına neden oldu. Le Figaro ve Le Parisien'in gerçekleştirdiği ankete katılanların yüzde 80'i toplu taşımada grev hakkının yasaklaması gerektiğini savundu.

Grev, hükümetin biriken borçlardan dolayı ulusal iki farklı demiryolu işletme ve idare şirketini tek bir çatı altında toplayarak tren hizmetlerini serbest rekabet koşularına açmak istemesiyle başlamıştı. Hükümetin hazırladığı yasa tasarısını 17 Haziran'da meclise sunması bekleniyor. CİHAN

Yorumlar