Fransa'da haksız yere 7 yıl hapse rekor tazminat

Fransa’da Paris İstinaf Mahkemesi, haksız yere 7 sene hapis yattığı ortaya çıkan Marc Machin isimli kişiye 600 bini manevi olmak üzer 663 bin Euro tazminat ödenmesine hükmetti. Marc Machin, 2001'de iki kişinin öldürüldüğü olayda katil...

Google Haberlere Abone ol
Fransa'da haksız yere 7 yıl hapse rekor tazminat

Fransa’da Paris İstinaf Mahkemesi, haksız yere 7 sene hapis yattığı ortaya çıkan Marc Machin isimli kişiye 600 bini manevi olmak üzer 663 bin Euro tazminat ödenmesine hükmetti.

Marc Machin, 2001'de iki kişinin öldürüldüğü olayda katil zanlısı olarak tutuklandı. 2005'te cezası kesinleşen Machin, 2008 yılında gerçek katil David Sagno yakalanan kadar hapiste kaldı. Sagno’nun suçunu itiraf etmesinden sonra Machin, yeniden yargılandığı davadan 2012 yılında beraat etti.

Haksız yere hapis yattığını belirten Marc Machin cezaevinde geçirdiği 7 yıl için devlet aleyhine 2 milyon Euro'luk tazminat davası açtı. Machin yaptığı savunmasında da paranın sadece kendisine yeni bir başlangıç sunacağını vurguladı. İş olarak gayrimenkul yatırımında bulunmak istediğini belirten Machin, ailesini geçindirmek ve ihtiyaçlarımı karşılamak istediğini kaydetti. Mahkemenin ödenmesine hükmettiği 663 bi Euro'Luk tutar, Fransa’da yargı hatasından dolayı ödenen en yükse tazminatlar arasına girdi.

Bu arada Marc Machin, beraat kararından 5 ay sonra, 2013 başında ise gasptan 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

CİHAN

Yorumlar