Fransa'da, Filistin'e destek eylemine tartışmalı yasak

Fransa'nın Lille ve Nice şehirlerinde, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı düzenlenecek protesto eylemleri, 14 Temmuz Ulusal Bayramı nedeniyle yasaklandı.Fransa'nın tatil şehri Nice ve ülkenin kuzeyinde yer alan Lille valilikleri...

Google Haberlere Abone ol
Fransa'da, Filistin'e destek eylemine tartışmalı yasak

Fransa'nın Lille ve Nice şehirlerinde, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı düzenlenecek protesto eylemleri, 14 Temmuz Ulusal Bayramı nedeniyle yasaklandı.

Fransa'nın tatil şehri Nice ve ülkenin kuzeyinde yer alan Lille valilikleri tarafından alınan kararda, 14 Temmuz etkinlikleri dolayısıyla gösterilerde yeterli güvenliğin sağlanamayacağına dikkat çekildi. Açıklamada, toplanacak kalabalığın kamu düzeni, eyleme katılanlar ve etrafta bulunanlar için ciddi riskler oluşturabileceği savunuldu. Ayrıca Lille Valiliği, Pazar günü izin alınmadan düzenlenen eylemde kamu kurumlarına yönelik atılan düşmanca sloganların da yasak kararını haklı çıkardığını savundu.

Filistin'e destek gösterilerin yasaklanması için valiliğe çağrıda bulunan Nice Belediye Başkanı Christian Estrosi de kararı memnuniyetle karşıladığını belirtti. Estrosi, gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının temel bir hak olduğunu kabul etmesine rağmen, Ulusal Bayram gününde böyle bir eylemin kabul edilemez bir provokasyon olacağını savundu.

Sosyal medya üzerinden Nice'de bugün Filistin'e destek eylemi için çağrıda bulunulmuştu. CİHAN

Yorumlar