Fransa'da Düşen Uçak Arızalı Mıydı?

Alman Die Zeit gazetesi, Fransa'da düşen ve 150 kişiye mezar olan Germanwings hava yolu şirketine ait uçağın teknik bir arıza nedeniyle uzun süre tamir için beklediğini iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Fransa'da Düşen Uçak Arızalı Mıydı?

Fransız uzmanlar, 150 insana mezar bulunan Germanwings hava yolu şirketine ilişkin Airbus A-320'nin enkazında tetkik yapıyor. Alman Die Zeit gazetesi, azalan uçağın teknik bir bozukluk sebebi ile uzun zaman onarım için beklediğini iddia etti.

UÇAK PARAMPARÇA

Barcelona'dan Düsseldorf'a giderken Fransa Alpleri'nde bulunan Barcelonnette kasabası yakınlarında azalan uçağın, paramparça yer aldığı açıklanmıştı.

Olay yerinden yayınlanan en net görüntülerde de uçağın un ufak yer aldığı dikkat çekiyor.


(Düşen uçaktan geriye kalnlar...)

KARA KUTU BULUNDU AMA...

Fransa Alpleri'ne dün çakılan yolcu uçağına ilişkin kara kutunun da hasar gördüğü belirlendi. Fransa İçişleri Bakanlığı, incelenmek üzere Paris'e gönderilen kara kutudan gene de bilgi elde edilebileceğini hesap ediyor.

Uçuş bilgilerini kaydeden öteki kara kutu ise henüz bulunamadı.

Enkaz kurtarma çalışmaları konusu için bilgi sahibi bulunan bir profesyonel Reuters'a yaptığı izahatda, hava kazalarını soruşturmada elzem bulunan uçuş bilgisini içeren ikinci karakutuyu da incelemeleri gerektiğini vurguladı.

TÜM OLASILIKLAR DEĞERLENDİRİLİYOR

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, kaza nedenine ilişkin bütün seçeneklerin değerlendirildiğini ama terör saldırısı ihtimalinin ana olasılık şekilde görülmediğini söyledi.

Televizyonlarda uçağın enkazına ilişkin görüntüler yayınlandı.

'BÜTÜN KALMIŞ TEK BİR PARÇA BİLE YOK'

Marsilya Savcısı Brice Robin, uçak enkazı üstünde helikopterle tetkik yaptıktan sonra Reuters'a yaptığı izahatda, 'Kelimenin tam anlamıyla paramparça olmuş bir uçak gördük. Uçak iskeleti yada kanatlardan bütün kalmış tek bir parça dahi yok' dedi.

ALMAN GAZETESİNDEN ŞOK İDDİA

Die Zeit gazetesi, uçağın teknik bir mesele sebebi ile uzun zaman onarım için beklediğini yazdı. Lufthansa'dan yapılan izahatda tekerleklerin açılması esnasında kapaklarda bir sıkıntı olduğu, lakin bunun güvenlik açısından tehlike oluşturmadığı yalnızca gürültü yaptığı ve tamirinin de rutin şekilde döneminde yapıldığı kaydedildi.


(Arama kurtarma ekipleri hadise yerinde...)

UÇAKTA BİR TÜRK DE HAYATINI KAYBETTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, uçakta vatandaşlıktan çıkarılan 50 yaşındaki Muradiye Lohman adında bir Türk'ün yaşamını kaybettiğini açıklamıştı. Çavuşoğlu yolcu listesindeki Yasmin isimli bireyin Türkiye yurttaşı olup olmadığını bilmediklerini de sözlerine ekledi.

Uçakta; 67 Almanya, 45 İspanya, birer Belçika, Danimarka, İtalya ve Hollanda vatandaşının yer aldığı açıklanmıştı. Bugün gelen bilgiler; iki Arjantinli, iki Avustralyalı ve 'muhtemelen' iki de Japon yolcunun da uçakta yer aldığı yönünde.


(AFP'nin haberine göre; uçakta Alman opera sanatçıları Oleg Bryjak (54), Maria Radner (33) de bulunuyordu. Radner'in benzeri ve bebeğiyle gezi yaptığı açıklandı.)

HOLLANDE, MERKEL VE RAJOY KAZA ALANINA GİDECEK

Fransa Sivil Havacılık Güvenlik İnceleme Bürosu'ndan uzmanların bugün öğle saatlerinde bir matbuat toplantısı düzenlemesi bekleniyor. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ile ortak Nice şehrinin takribî 100 km kuzeyindeki kaza bölgesini ziyaret edecek.

ŞİRKETİN UÇUŞ PERSONELİ DE ŞOKTA! UÇMAK İSTEMİYORLAR

Germanwings'in 144 yolcu, altı mürettebatla Barselona-Düsseldorf seferini oluşturan Airbus A320 tipi uçağın Fransa'da düşmesi, şirketin uçuş personelinde şok etkisi yarattı.

Bazı mürettebatın uçmak istememesi sebebi ile 30'u aşkın Germanwings uçuşu iptal edildi.

Die Zeit gazetesinin bildirdiğine göre, Düsseldorf havaalanından yapılacak Germanwings'in Paris, Hamburg, London, Madrid ve Stockholm uçuşları iptal edildi. Aynı biçimde Köln'den London, Milan ve Zürich uçuşları da yapılmadı. Leipzig, Stuttgart ve Berlin havaalanlarından yapılması gereken Germanwings uçuşları iptal edildi.

Germanwings'ın uçuş personeli işe gelmediği için Avrupa'da yapılması planlanan 30 seferi iptal ettiği iddia edildi. Söz konusu iptallerin yedisini teyit eden şirket, bugün daha çok uçuşta sıkıntı yaşayabilir. Germanwings, 'Personelin kararını anlayışla karşılıyoruz' izahatsı yaptı.



Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar