Fransa'da cami duvarına gamalı haç çizdiler

Fransa'nın başkenti Paris'in güneyinde yer alan Vendome'da Türklere ait bir camiye saldırı düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Fransa'da cami duvarına gamalı haç çizdiler

Fransa'nın başkenti Paris'in güneyinde yer alan Vendome'da Türklere ait bir camiye saldırı düzenlendi. Caminin duvarlarına gamalı haç çizen saldırganlar, Müslümanlara yönelik de küfür içerikli ifadeler yazdılar. Camiye 300 metre mesafede yer alan Türklere ait dükkanların camlarına da gamalı haç çizilirken duvarlara da İngilizce ve Fransızca hakaret içeren ifadeler yazıldı.

Vendome Türk Kültür Derneği Başkanı Adil Dündar, daha önce de camiye aynı saldırının gerçekleştirildiğini; olayla ilgili gerekli mercilere şikayette bulunduklarının söyledi. Dündar, Vendome belediye başkanının da kendilerini arayarak üzüntülerini dile getirdiğini vurgulayarak, suçluların yakalanması konusunda kendilerine teminat verdiğini ifade etti.

Daha öncede Vendome'da bulunan okul, kilise ve spor salonu gibi alanlara da Müslümanları hedef alan yazılar yazıldığını kaydeden dernek başkanı, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için kameralı güvenlik sistemini devreye sokacaklarını söyledi. Polisin olayla ilgili soruşturmasının da devam ettiği kaydedildi.
CİHAN

Yorumlar