Fransa'da belediye başkanına yolsuzluk gözaltısı

Fransa'nın başkenti Paris'in güneyinde yer alan Corbeil-Essonnes'ın Belediye Başkanı Jean-Pierre Bechter, oy satın alma, karapara aklama, rüşvet ve görevi kötüye kullanma suçlamasıyla gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Fransa'da belediye başkanına yolsuzluk gözaltısı

Fransa'nın başkenti Paris'in güneyinde yer alan Corbeil-Essonnes'ın Belediye Başkanı Jean-Pierre Bechter, oy satın alma, karapara aklama, rüşvet ve görevi kötüye kullanma suçlamasıyla gözaltına alındı. Paris Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma dahilinde Pazartesi günü de 5 kişi gözaltına alınmıştı.

Suçlamaların hedefindeki isim eski Corbeil-Esonnes Belediye Başkanı ve Halk Hareket Birliği (UMP) Senatörü Serge Dassault ise senatör olduğu için yargılanamıyor. Fransa'nın önemli gazetelerinden Le Figaro'nun da sahibi olan Dassault'nun dokunulmazlığının kaldırılarak yargılanması yönünde Senato'ya yapılan başvuru ise reddedildi.

Bechter'in ofisinden yapılan açıklamada, soruşturma neticesinde doğruların ortaya çıkacak olmasından dolayı belediye başkanınn mutlu olduğu kaydedildi. Bechter'in adalete güvendiği vurgulandı. Açıklamada, soruşturmanın gizliliğinin tamamen ihlal edildiği de savunulurken, Senatör Serge Dassault'un da yargı manipülasyonu ile karşı karşıya kaldığı öne sürüldü.

Jean-Pierre Bechter ve Serge Dassault'a yakın kaynaklar ise Mart ayında yapılacak belediye seçimlerini hatılatarak, İçişleri Bakanı Manuel Valls'ın aynı bölgeden belediye başkan adayı olduğunu açıklamasından hemen sonra gelen operasyonun masum olamayacağını ifade etti. CİHAN

Yorumlar