Fransa'da Başörtülü 8 Aylık Hamile Kadına Irkçı Saldırı

Fransa'da 8 aylık hamile kadın ırkçı saldırıya uğradı. Saldırgan,'Bunu bizim ülkemizde takamazsın' diyerek başörtüsünü çıkarıp saçlarından tutarak yere fırlatmış.

Google Haberlere Abone ol
Fransa'da Başörtülü 8 Aylık Hamile Kadına Irkçı Saldırı

Fransa'nın güneybatısındaki Toulouse şehrinde 8 maaş gebe kadın, başörtüsünden ötürü rasist saldırıya uğradı. Hafta bünyesinde meydana gelen olayda, 28 yaşında Hatice adlı bayan hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

SALDIRGAN BAŞÖRTÜSÜNÜ ÇIKARIP, SAÇLARINDAN TUTARAK YERE FIRLATTI

Mağdur kadının benzeri 33 yaşındaki Münir, olayla ilgili yaptığı izahatda, eşinin kreş ve ilkokula giden iki çocuğunu okula bıraktıktan derhal sonra rasist saldırıya uğradığını söyledi. Münir, saldırganlardan birinin 'Bunu bizim memleketimizde takamazsın' diyerek eşinin başörtüsünü çıkardığını, saçlarından tutarak eşini yere fırlattığını söyledi. Münir, eşinin yere düştükten sonra da şahsın yumruklu saldırısına uğradığını kaydetti.

BIÇAKLI ÖLÜM TEHDİDİ

28 yaşındaki başörtülü bayan da ifadesinde, saldırganın kendisine bıçak göstererek ölümle tehdit ettiğini, saldırıya karışmayan başka şahısın ise arkadaşını engellediğini söyledi. Daha sonra saldırgan, kadına rasist hakaretler savurarak hadise yerinden uzaklaştı. İki çocuk anası Hatice, hadise yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı.

POLİS: İSLAMOFOBİK SALDIRI OLDUĞUNDAN ŞÜPHE YOK

Münir, bebeğin doğumun Nisan ayının ortalarında beklendiğini belirterek, 'Çocuğun hali iyi lakin eşim fazla fazla kötü. Yumruklu saldırıya uğradı, psikolojik şekilde fazla fazla fena durumda. Sürekli ağlıyor.' dedi. Olay sonrası kaçan saldırganları tutmak için tahkikat başlatan polis ise hiç bir tanık saptama edemedi. Hastanede tedavi gören Hatice'nin ifadesini hekim gözetiminde saha polis, 'Saldırının rasist ve İslamofobik olduğundan kuşku yok.' ifadelerini kullandı

ESKİ BAKAN: BAZI PARTİLER İSLAM KORKUSU KÖRÜKLÜYOR

Olaya siyasiler de katı reaksiyon gösterdi. Eski Lojman Bakanı Cecile Duflot, saldırıyı kınadığını söyledi. Bazı partilerin cemiyet arasında İslam korkusunu körüklediğini kaydetti. Sosyalist Parti'nin (PS) Toulouse Milletvekili Christophe Borgel de devletin hiç bir rasist eyleme müsamaha göstermeyeceğini hatırlattı. 'Hiçbir vatandaşın inancından ötürü saldırıya uğramasına müsamaha gösterilmeyecektir.' ifadelerini kullandı.

Toulouse İslam Konseyi (CRCM) Sözcüsü Abdüllatif Mellouki ise vakadan derin kaygı duyduklarını dile getirdi. İslamofobi'nin son çağda hızla arttığı uyarısında olan Mellouki, son çağda bütün Müslümanları zan altında bırakacak izahatlar yapılmasını kınadı.

2013'TE SALDIRIYA UĞRAYAN HAMİLE KADIN ÇOCUĞUNU DÜŞÜRMÜŞTÜ

Başkent Paris'in yörekentlerinden Argenteuil'de başörtülü bulunduğu gerekçesiyle 2013'te 4 maaş gebe bayan saldırıya uğramış ve çocuğunu kaybetmişti.

Fransa İslamofobi ile Mücadele Derneği'nden (CCİF) yapılan izahatda, 2014 yılında bir önceki yıla oranla İslamofobik saldırılarda yüzde 10 yükseliş yaşandığı vurgulandı. 7 ve 9 Ocak'ta Paris'te gerçekleştirilen terör saldırılarından sonraki bir ayda ise saldırıların yüzde 70 arttığına dikkat çekildi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar