Fransa'da bakanlar mal varlıklarını açıkladı, milyoner de var kiracı da

Fransa'da Bakanlar Kurulu'nın 32 üyesinin mal varlığı, Kamusal Yaşamın Şeffaflığı Yüksek Kurulu'nun (HATVP) internet sitesinden yayınlandı. Açıklanan listede en zengin kabine üyesi Dışişleri Bakanı Laurent Fabius olurken, kabinenin en...

Google Haberlere Abone ol
Fransa'da bakanlar mal varlıklarını açıkladı, milyoner de var kiracı da

Fransa'da Bakanlar Kurulu'nın 32 üyesinin mal varlığı, Kamusal Yaşamın Şeffaflığı Yüksek Kurulu'nun (HATVP) internet sitesinden yayınlandı. Açıklanan listede en zengin kabine üyesi Dışişleri Bakanı Laurent Fabius olurken, kabinenin en fakiri ise Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Harlem Desir oldu.

11 Ekim 2013 tarihinde çıkarılan yasa gereği gerçekleştirilen mal varlığı beyannamesinde Başbakan Manuel Valls, iri Paris diğeri de milletvekili seçildiği Essonne bölgesinde olmak üzere iki dairesinin olduğunu kaydetti. Valls, Paris'de 44 metrekare olan dairesini 2010 yılında 315 bin Euro'ya satın aldığını aktardı. Ayrıca, Valls, BNP Paribas'da biri mevduat olmak üzere iki hesabının olduğunu belirtti.

Enerji Bakanı ve Cumhurbaşkanı François Hollande'ın eski hayat arkadaşı Segolene Royal ise mal varlığı olarak Paris'in batısında bulunan Hauts-Seine bölgesinde, 120 metrekare evi olduğunu deklare etti. Ayrıca birçok banka hesabı bulunan Royal, 30 bin Euro mevduatı olduğunu açıkladı. İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve da, 550 bin Euro tutarında 120 metre kare evi olduğunu beyan etti. Ekonomi Bakanı Arnaud Montebourg ise 2 apartman dairesi ve 221 bin Euroya satın aldığı bahçeli evinin olduğunu söyledi.

EN ZENGİN BAKAN FABİUS, 3 BAKAN İSE KİRACI

HATVP'nin internet sitesinden yayınlanan listede, kabinenin en zengin isminin Dışişleri Bakanı Laurent Fabius olduğu belirtildi. Fabius, ikisi müstakil olmak üzere 3 evi olduğunu açıkladı. Fransa Dışişleri Bakanı, toplam mal varlığının ise 5 milyon 529 bin Euro olduğunu kaydetti. Finans Bakanı Michel Sapin ise mal varlığının 1 milyon 890 bin Euro olduğunu açıkladı. Fransa'da kabinenin en fakir bakanı ise Avrupa İşlerinden Sorumlu Harlem Desir oldu. Desir mal varlığını 48 bin 439 Euro olarak deklare etti. Ayrıca Desir'in yanı sıra, kabinede yer alan Kadın Hakları ve Spor Bakanı Najat Vallaud Belkacem ve Devlet Bakanı Exelle Lemaire de henüz evinin olmadığı açıklandı.

LE GUEN'İN BEYANNAMESİ HATVP'DEN DÖNDÜ

Parlamento İlişkilerinden Sorumlu Bakan Jean-Marie Le Guen'in mal varlığı beyannamesi ise HATVP'den geri döndü. Kurul tarafından yapılan incelemde toplam mal varlığını 3 milyon 632 bin Euro gösteren Le Guen'nin beyanını 700 bin Euro eksik yaptığı tespit edildi.

Bakanların mal varlıklarını deklare zorunluluğu, eski Bütçe Bakanı Jerome Cahuzac'ın İsviçre bankalarındaki hesabını sakladığının ortaya çıkmasından sonra mecburi hale getirilmişti. HATVP'nin internet sitesinde yer alan mal varlığı bildirimlerinin, bakanların görev süresi boyunca yayınlanacağı açıklandı. CİHAN

Yorumlar