Fransa'da alkol tüketiminde düşüş

Avrupa'nın en önemli şarap üretici ülkeleri arasında yer alan Fransa'da alkole ilgi azalıyor.

Google Haberlere Abone ol
Fransa'da alkol tüketiminde düşüş

Avrupa'nın en önemli şarap üretici ülkeleri arasında yer alan Fransa'da alkole ilgi azalıyor. Fransız İstatistik Kurumu'nun (İFOP) gerçekleştirdiği araştırmada, son iki yılda her gün alkol tüketenlerin oranının yüzde 14'den 10'a gerilediği belirtildi. Bunun 1960'dan beri ölçülen en düşük oran olduğu kaydedildi.

Günlük alkol kullandığını belirtenlerin çoğunluğunu yüzde 21 ile yaşlılar oluştururken, erkeklerin de kadınlara oranla daha fazla alkol tükettikleri açıklandı. Araştırmaya göre hiç alkol kullanmadığını belirten Fransızların oranı ise yüzde 19. Buna karşılık ayda bir kez alkol alanlar yüzde 35, haftada bir kez kullananlar ise ise yüzde 34 olarak ölçüldü. Yüzde 11'lik bir kesim ise uzun aralıklarla alkol kullandığını ifade etti. Araştırmada, Fransızların gece hayatına diğer Avrupa ülkelerinden daha az ilgi gösterdiği de vurgulanırken, en çok ilginin ise yüzde 48 ile İspanyollar tarafından gösterildiği belirtildi.

Alkollü içki üreten sektörün önde gelen firmalarını bir araya getiren Şirketler ve Zararları Önleme Derneği'nin Başkanı Alexis Capitant, Fransızların alkol tüketim alışkanlığının değiştiğini vurgulayarak "Fransızlar artık ara sıra içki içiyor. Ama miktardan ziyade artık kalite daha ön plana çıkıyor." ifadelerini kullandı.

ALKOL FRANSA'DA İKİNCİ ÖLÜM NEDENİ

Ulusal Sağlık Merkezi'nin (İNSERM) gerçekleştirdiği araştırmada da Fransa'da alkol kullanımının düzenli olarak azaldığına dikkat çekildi. Özellikle hamile kadınlar için vearaç kullanımı esnasında alkolün risklerinin halka iyi anlatıldığı kaydedildi. Ama her şeye rağmen alkolle ilgili sağlık problemi yaşayanların oranında bir azalma olmadığı aktarıldı. Alkolün halen Fransa'da ikinci ölüm nedeni olduğu belirtildi. CİHAN

Yorumlar