Fransa, Suriye'ye cihada gidenlere karşı eylem planı hazırladı

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Suriye'ye cihada gidenleri engellemek için hazırlanan önlem planını kamuoyuyla paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
Fransa, Suriye'ye cihada gidenlere karşı eylem planı hazırladı

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Suriye'ye cihada gidenleri engellemek için hazırlanan önlem planını kamuoyuyla paylaştı. 10 başlıktan oluşan planda, aileler için yardım hattının oluşturulmasının yanı sıra internette kurulacak platformla çocukları tehlikede olan ailelere daha hızlı ulaşım sağlanacak.

Cazeneuve, kendilerine bu konuda gelecek ihbarda acil olarak hareket edeceklerini belirterek, ''Bölgede bulunan valiler aileyle derhal irtibata geçecek.''ifadelerini kullandı.

Bernard Cazeneuve,18 yaşından küçükler için ailelerin, çocuklarının Suriye'ye yada sınır ülkelerine gitmesine karşı çıkabileceğini, büyükler için ise gitme şüphesi olanlarla ilgili bilgileri 26 Avrupa Birliği ülkesine gönderileceğini ifade etti.

Cazeneuve, Fransız vatandaşlığına geçmiş cihadçıların vatandaşlığının iptal edilmesinin de gündemde olduğunu belirtdi. Ayrıca, internet üzerindeki gözetimi yoğunlaştırmanın da yine önlem planları arasında olduğunu vurguladı.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius da dün RTL radyosuna yaptığı açıklamada cihad için Suriye'ye giden çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu Fransız vatandaşlarının sayısının 500 olduğunu aktarmıştı.

CİHAN

Yorumlar