Fransa havaalanlarında ek güvenlik önlemleri devrede

ABD yönetiminin, Avrupa'dan direkt uçuş seferlerinin yapıldığı ülkelere 'havaalanlarında güvenlik önlemlerinin artırılması' yönünde uyarısından sonra Fransa harekete geçti.Fransa Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (DGAC), Fransa'dan...

Google Haberlere Abone ol
Fransa havaalanlarında ek güvenlik önlemleri devrede

ABD yönetiminin, Avrupa'dan direkt uçuş seferlerinin yapıldığı ülkelere 'havaalanlarında güvenlik önlemlerinin artırılması' yönünde uyarısından sonra Fransa harekete geçti.

Fransa Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (DGAC), Fransa'dan Amerika'ya gerçekleştirilecek uçuşlarda ek önlemlerin devreye sokulduğunu açıkladı. DGAC, gizlilik nedeniyle ek önlemlerle ilgili detaylı bilgiyi ise veremeyeceğini kaydetti.

DGAC'dan yapılan açıklamada, önlemlerin yaz sezonu boyunca süreceği belirtilirken, yolcuların en az mağduriyet yaşaması için uğraştıklarına dikkat çekti. Ayrıca, uçaklarda rötarların yaşanabileceğinin de altı çizidi. DGAC, Amerika'ya uçacak yolcuları, uçağa binişlerde herhangi bir zorluk yaşamamaları için havaalanına erkenden gelmeleri konusunda da uyardı.

ABD önceki gün, Avrupa ve Ortadoğu'dan, Amerika'ya direk uçuşların yapıldığı havaalanlarında teyakkuz halinde bulunulması çağrısında bulunmuştu. Amerikalı yetkililer, alınan tehdit konusunda detaylı bilgi vermezken, son dönemde Ortadoğu'da yükselen tansiyon ve özellikle de Avrupa pasaportu taşıyan savaşçıların Suriye'den döndükten sonra Batı'da farklı hedeflere yönelik terör eylemi gerçekleştirme ihtimalinin alınan kararda önemli rol oynadığı belirtiliyor. CİHAN

Yorumlar