Frankofon ülkeleri “kadın ve gençler” için bir araya geldi

Bu yıl 9’ncusu düzenlenen "Frankofon Ülkeleri Sivil Toplum Kuruluşları Konferansı", Senegal’in başkenti Dakar’da gerçekleşti. Ana teması “Fransızca konuşan gençler ve kadınlar” olan konferans, King Fahd Palace otelinde düzenlendi.Açılış...

Google Haberlere Abone ol
Frankofon ülkeleri “kadın ve gençler” için bir araya geldi

Bu yıl 9’ncusu düzenlenen "Frankofon Ülkeleri Sivil Toplum Kuruluşları Konferansı", Senegal’in başkenti Dakar’da gerçekleşti. Ana teması “Fransızca konuşan gençler ve kadınlar” olan konferans, King Fahd Palace otelinde düzenlendi.

Açılış konuşmasını Senegal Devlet Başkanı Macky Sall’in yaptığı etkinliğe, Frankofon ülkelerinden yaklaşık 300 hükümet ve delegasyon üyesi katıldı. Barış ve kalkınma da kadınların ve gençlerin etkilerinin tartışıldığı konferans 3 gün sürdü.

Senegal Devlet Başkanı Sall, “Biz burada birlikte geleceği inşa ediyoruz. Geleceğimizi inşa ederken, kadınlar ve gençlerin de birer aktör olduğunu unutmamalıyız. Gençleri ve kadınları düşünerek temellerini attığımız bu yapı, geleceğimizi güven altına almış olacaktır.” şeklinde konuştu.

Konferansta konuşma yapan Frankofon Ülkeleri Birliği Genel Sekreteri Abdou Diouf, “Hükümetler dışında aktif rol oynayan kişilerin, sivil toplum kuruluşlarının, bu organizasyondaki katkısı çok önemli. Diğer bir deyişle, bugün daha az hırslı ve yapıcı olmalıyız. Ancak bu şekilde geleceğimizde gençler ve kadınların katkısı daha büyük olur.” ifadelerini kullandı.

Konferansta ayrıca Frankofon ülkelerinde kadın sorunları ve genç istihdam konusu da ele alındı. Gelecek aylarda Frankofon Ülkeleri Birliği Toplantısı'na da Senegal ev sahipliğide yapacak. Frankofon ülkeleri arasında birçok batı Afrika ülkesinin yanı sıra, Belçika, İsviçre, Kanada, Yunanistan, Avusturya ve Ukrayna gibi ülkeler de yer alıyor.

CİHAN

Yorumlar