Finlandiya’daki Türkler sandık başında

Finlandiya'da yaşayan Türkler, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanmak üzere sandık başına gitti. Oy kullanma hakkına sahip Türk vatandaşları, saat 08.00’den itibaren Helsinki’de Wanha Satama Fuar Merkezi’nde kurulan 6 sandıkta oy...

Google Haberlere Abone ol
Finlandiya’daki Türkler sandık başında

Finlandiya'da yaşayan Türkler, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanmak üzere sandık başına gitti. Oy kullanma hakkına sahip Türk vatandaşları, saat 08.00’den itibaren Helsinki’de Wanha Satama Fuar Merkezi’nde kurulan 6 sandıkta oy kullanabilecek.

Yurtdışında yaşayan vatandaşlara bulundukları ülkelerde ilk kez oy kullanma hakkı tanınan seçim oldukça sakin geçiyor. Finlandiya’daki seçimin sadece başkent Helsinki’de yapılıyor olması, beklenen ilginin az olmasına sebep oldu.

Kayıtlı seçmen sayısının 3 bin 839 olduğunu belirten Finlandiya Büyükelçisi Adnan Başağa, "Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız ilk defa oy kullanıyor. Umarım Finlandiya’da yaşayan bütün vatandaşlarımız buraya gelerek oy kullanabilir. Oy verme işlemi vatandaşlık görevinin yanı sıra demokrasinin temel kurallarından birisidir. Bütün vatandaşlarımızın buna ilgi göstermesini arzu ediyorum. Ancak yaz tatili nedeniyle birçok insan tatile çıkmış olabilir bundan dolayı katılımın az olma olasılığı da mevcut ama gerek medya aracılığı ile gerek sitemizden yaptığımız duyurularla vatandaşlarımızın gümrük kapılarında da oy kullanabileceği belirtilmiştir." diye konuştu.

Finlandiya’nın kuzey bölgelerine de sandık kurulmasını arzu eden Nurdan Eren Thalji yaptığı açıklamada, "Ülkemin kaderini belirleyecek bir tercihte bana da söz hakkı verildiği için mutluyum. Seçimlerin ilk defa yurtdışında gerçekleşmesinden dolayı Finlandiya’nın kuzey taraflarında yaşayan insanlarımız belki de Helsinki’ye gelemeyecek ve oy kullanamayacak. Umarım bir sonraki seçimler için diğer şehirlerde de sandık kurulur." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar