Filistinli bir çocuk olduğu için 12 yıl hapis yedi

Gazzeli çocuklar, İsrail mahkemesini protesto etti.

Google Haberlere Abone ol
Filistinli bir çocuk olduğu için 12 yıl hapis yedi
Sonhaberler/ Haber Merkezi

Gazzeli çocuklar, İsrail mahkemesinin 14 yaşındaki Filistinli Ahmed Manasıra'yı 12 yıl hapis cezasına çarptırmasını protesto için gösteri düzenledi.

Gazze'deki Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği binası önünde toplanan Filistinli çocuklar, İsrail mahkemesi tarafından hapis cezası verilen Manasıra'nın serbest bırakılmasını talep etti.

Gösteriye katılan çocukların temsilcisi olarak konuşan Abdulkerim Abdurabbu, "Arap dünyasının ve uluslararası toplumun sessizliği gölgesinde Ahmed, iki yıldır tutuklu bulunuyor. İsrail, Ahmed'i okulundan ayırmakla kalmadı birde hapis cezasına çarptırdı." dedi.

Abdurabbu, uluslararası toplumdan Manasıra'nın serbest bırakılması için İsrail'e baskı yapmasını talep etti.

İsrail Merkez Mahkemesi, dün Manasıra'yı 12 yıl hapis cezasına çarptırmıştı.

İsrail güçleri, amca çocukları olan Ahmed ve Hasan Manasıra'ya 12 Ekim 2015'te "bıçaklı eylem" gerçekleştirdikleri iddiasıyla ateş açmış, Hasan (15) olay yerinde hayatını kaybederken, bir Yahudi yerleşimcinin aracıyla çarptığı Ahmed şiddete maruz kalmıştı. Olayın ardından çocuğun yaralı halde yerde yatarken Yahudi yerleşimcilerin küfürlerine maruz kaldığı video yayımlanmış ve büyük yankı uyandırmıştı.

Yorumlar