Filistin'de onbinler sokaklara döküldü, İsrail askerleriyle çatışma çıktı

İsrail'in havadan ve karadan Gazze'ye saldırısı sürerken, Ramallah, Kalendiye, Nablus ve El Halil'de binlerce Filistinli, katliamı protesto için sokaklara döküldü. İsrail askerleri, Kadir gecesi dolayısıyla Mescid-i Aksa'ya gitmek isteyen 50...

Google Haberlere Abone ol
Filistin'de onbinler sokaklara döküldü, İsrail askerleriyle çatışma çıktı

İsrail'in havadan ve karadan Gazze'ye saldırısı sürerken, Ramallah, Kalendiye, Nablus ve El Halil'de binlerce Filistinli, katliamı protesto için sokaklara döküldü.

İsrail askerleri, Kadir gecesi dolayısıyla Mescid-i Aksa'ya gitmek isteyen 50 yaş altı Filistinliler'e engel olmuştu. Askerler, Mescid-i Aksa'ya girme girişimine direnen Filistinlilere karşı plastik mermi kullandı. Bu gelişmeler üzerine Ramallah ve Kalendiye bölgesinde binlerce Filistinli Gazze'ye destek olmak amacıyla sokaklara döküldü.

Batı Şeria'daki Kalendiye askeri noktasında, İsrail'in Gazze saldırılarını protesto eden binlerce Filistinli gösterici ve İsrail güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. BBC'nin haberine göre, İsrail askerleri çatışmalarda en az 2 Filistinli'yi öldürdü, 200'e yakın Filistinli de yaralandı. İsrail ordusu, göstericilerin güvenlik güçlerine taş ve yangın bombası attıklarını ve yolları ateşe verdikleri tekerleklerle kapattıklarını bildirdi.

Çatışmalar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek isteyen yaklaşık 10 bin Filistinlinin, Ramallah'tan Kudüs'e ilerlemesi üzerine çıktı. Batı Şeria'da İsrail karşıtı gösteri çağrısı, Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas'ın El Fetih hareketinden geldi. İsrail medyası, gece düzenlenen protesto gösterilerini, 2000-2005 yılları arasındaki 'İkinci İntifada' olarak bilinen direnişe kıyasla, daha geniş katılımlı ve daha büyük olarak tanımladı. İsrail polisi, taş attıkları iddiasıyla 20 Filistinli'nin gözaltına alındığını duyurdu.

İsrail'in Gazze saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 800'ü aştı. İsrail ordusu da 33 askerinin öldüğünü bildirdi. CİHAN

Yorumlar