Filistin, İsrail’i 7 saatlik ateşkesi bozmakla suçladı

İsrail, Gazze Şeridi’nde BM sığınaklarını vurması ile artan tepkiler sonucu bugün sabah tek taraflı 7 saatlik ateşkes ilan ederek, hemen yürürlüğe girdiğini duyurdu. Filistin ise ateşkesin ilanından hemen sonra İsrail’in Gazze’de...

Google Haberlere Abone ol
Filistin, İsrail’i 7 saatlik ateşkesi bozmakla suçladı

İsrail, Gazze Şeridi’nde BM sığınaklarını vurması ile artan tepkiler sonucu bugün sabah tek taraflı 7 saatlik ateşkes ilan ederek, hemen yürürlüğe girdiğini duyurdu. Filistin ise ateşkesin ilanından hemen sonra İsrail’in Gazze’de bir evi bombaladığını kaydederek, ateşkesi bozmakla suçladı.

Gazze Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref El Kidra, Şati kampında bir evin vurulması sonucu çoğu kadın ve çocuk 15 kişinin öldüğünü açıkladı.

İsrail askeri sözcüsü ise haberi kontrol ettiklerini kaydetti.

İsrail bugün geçici ateşkes ilan ederken, bununla bölgeye insani yardımın girişine ve 4 haftalık saldırılar sonucu evlerini terk eden yüzlerce Filistinlinin evlerine dönmesine imkan tanıyacağını bildirmişti.

Hamas tarafında şüpheyle karşılanan ateşkes ilanının, İsrail’in dün yine BM’nin Filistinli siviller için sığınak olarak kullandığı bir okulu bombalamasında 10 kişinin ölmesi sonucu Washington yönetimi tarafından alışılmadık şekilde kınanmasının ardından gelmesi dikkat çekti.

İsrail askeri yetkililerin, ateşkesin çatışmaların devam ettiği güneydeki Refah şehri dışında bütün Gazze’de 10.00 ile 17.00 arasında uygulanacağını açıkladı. CİHAN

Yorumlar