Filipinler'de kanunsuzluk hali ilan edildi

Ülkede "kanunsuzluk hali" ilan edildi

Google Haberlere Abone ol
Filipinler'de kanunsuzluk hali ilan edildi
Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, ülkenin güneyindeki Mindanao Adası'nda bulunan Davao kentinde meydana gelen patlamanın ardından "kanunsuzluk hali" ilan etti.

Yerel GMA News'in haberine göre, Duterte Davao'da yaptığı açıklamada, 14 kişinin hayatını kaybettiği, 71 kişinin de yaralandığı patlamanın ardından ilan edilen kanunsuzluk halinin, terör tehdidiyle mücadele edilmesi adına ülkede emniyet güçlerinin varlığını ve uyuşturucu ile suça yönelik mücadeleyi artırma amacı taşıdığını söyledi.

Söz konusu halin sıkıyönetim anlamına gelmediğini vurgulayan Duterte, olağanüstü durumlar yaşandığını ve krizin üstesinden gelinmeye çalışıldığını ifade etti.

Devlet Başkanı Duterte, Filipinler asker ve polisine, ülke genelinde şartları uygun görev yapmaları çağrısında bulundu.

Patlamadan önce Ebu Seyyaf örgütünün tehditler savurduğunu hatırlatan Duterte, "Ebu Seyyaf bizi sadece Sulu'da değil farklı yerlerde de uyardı. Önceden uyarılmıştık, hazırdık." dedi.
Olay sırasında kentte bulunan Duterte, emniyet görevlileri ve istihbarat yetkililerinin olayın soruşturulması için Davao'ya geldiğini ifade etti.

Patlama, Devlet Başkanı Duterte'nin 22 yıl belediye başkanlığı yaptığı Davao kentinin Roxas sokağında kurulan bir akşam pazarında meydana gelmişti.

Polis, olayın ardından kent giriş çıkışlarına kontrol noktaları kurmuş, Devlet Başkanı Ernesto Arbella, patlamada 10 kişinin öldürüldüğünü, 60 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

Yorumlar