Filipinler'de gazeteci cinayetleri önlenemiyor

Filipinler'de gazetecilere yönelik cinayetler önlenemiyor. En son Filipinlerin Tawi-Tawi şehrinde Richard Najid (35) isimli gazetecinin, geçtiğimiz Pazar günü basketbol oynadıktan sonra evine dönerken kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından...

Google Haberlere Abone ol
Filipinler'de gazeteci cinayetleri önlenemiyor

Filipinler'de gazetecilere yönelik cinayetler önlenemiyor. En son Filipinlerin Tawi-Tawi şehrinde Richard Najid (35) isimli gazetecinin, geçtiğimiz Pazar günü basketbol oynadıktan sonra evine dönerken kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından öldürülmesi, ülkede gazeteci cinayetlerini tekrar gündeme getirdi.

Najid, 2007 yılından bu yana Tawi-Tawi şehrinde öldürülen ikinci gazeteci oldu.

Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nden bir gün sonra yaşanan cinayet, büyük tepkilere yol açarken, gazetecilerin güvenlik sorunu da tekrar gündeme geldi.

Filipinler Ulusal Gazeteciler Birliği'nin (NUJP) bildirdiğine göre, ülkede son 4 yılda cinayete kurban giden gazeteci sayısı 27'ye yükseldi.

Filipinler Ulusal Basın Kulübü Başkanı Joel Sy Egco, hükümeti gazetecilerin can güvenliğini sağlamamak suçladı. Egco, Filipinler Devlet Başkanı Benigno Aquino hükümetinin gerçekleşen her gazeteci ölümden sorumlu olacağını söyledi.

Filipinler, ABD’nin New York kentindeki Gazetecileri Koruma Komitesi’nin hazırladığı listeye göre, dünyada en fazla gazetecinin öldürüldüğü ülkeler arasında yer almaktadır.

CİHAN

Yorumlar