Filipinler’de açlık sınırında yaşayanlar azaldı

Filipinler’de açlık sınırında yaşayan ailelerin sayısının düştüğü bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Filipinler’de açlık sınırında yaşayanlar azaldı

Filipinler’de açlık sınırında yaşayan ailelerin sayısının düştüğü bildirildi.

Filipinler Devlet Başkanlığı Sözcüsü Ernesto Abella, Filipinler’de açlık sınırında yaşayan ailelerin sayısının 2004’ten beri ilk kez tek sayılı rakamlara düştüğünü açıkladı. Abella, göreve geldiği ilk yılda ülkede yoksulluğun hafiflemesi ve refahın sağlanması konusunda önemli adımlar attıklarını ifade ederek, daha yapılması gereken çok şey olduğunu söyledi.

Filipinler’de açlık çeken ailelerin sayısının yüzde 9.5’a düştüğü, sayının da 2.2 milyon olarak tespit edildiği bildirildi.

Sosyal Hava İstasyonları (SWS) yetkilileri tarafından 23-26 Haziran’da 18 yaşındaki bin 200 katılımcı ile yapılan ankette elde edilen yüzde 9.5’luk oranın geçtiğimiz Mayıs ayında yapılan ankette elde edilen 11.9’luk oranla kısaylandığında açlık çeken ailelerin sayısının düştüğü bildirildi. Ankete katılanlara ailelerinin son 3 ayda açlık çekip çekmediği ve yiyecek sıkıntısı çekip çekmedikleri soruldu. Katılımcıların yüzde 9.5’lik kısmı açlık yaşadığını, 7.9’luk kesim ılımlı açlık yaşadıklarını, yüzde 1.6’sı ise ciddi açlık yaşadıklarını belirtti.

Yorumlar